Kézdiszentkereszti védővel a kezdőben nyert kupát a Ferencváros


A zöld-fehér csapatok döntőjén nem volt kérdés, hogy a rekordgyőztes fölülmúlja az újoncot.

Megszerezte történelme 24. Magyar Kupa-győzelmét a Ferencváros labdarúgó-csapata azt követően, hogy a norvég Kristoffer Zachariassen (16.) góljával és az elefántcsontparti Franck Boli duplájával (83., 86.) 3-0-ra legyőzte a szerdai döntőben a Paks együttesét.

A Puskás Aréna 39.000 nézője előtt a kézdiszentkereszti Pászka Lóránd kezdőként 76 percet volt a pályán. Ennél többen amúgy a hivatalos statisztikák szerint csak 1955-ben nézték meg a Magyar Kupa döntőjét a helyszínen.

A rekorder Ferencváros már a 16. percben megszerezte a vezetést Zachariassen révén, majd egy sor helyzetet alakított ki, ám Nagy Gergely rendre útját állta az újabb Fradi-találatnak. A másik oldalon Dibusz Dénesnek egyetlen igazán komoly védést sem kellett bemutatnia. Az utolsó tíz percre fordulva aztán Boli két szemet gyönyörködtető találattal eldöntötte a mérkőzés és a kupa sorsát, eldöntve egyben, hogy a Paks fennállása első döntőjén nem tudja hazavinni a kupát.

A 26 éves Pászka több remek beadással vétette magát észre, a 24. percben például szöglete után Zachariassen fejelt kapura, de Nagy hatalmasat védett. A székely játékos a másik kapu előtt is remekelt, a 70. percben utolsó emberként blokkolta becsúszva a paksi támadót.

Pászka amúgy is rekordgyanús statisztikákat tud felmutatni: élete második kupameccsén a Ferencvárosban máris kupagyőztesnek mondhatja magát, mint ahogy a bajnokságban alig 5 mérkőzésen jutott lehetőséghez - és már két hete magyar bajnok! Úgy, hogy ezen az öt meccsen négy gólpasszt is kiosztott!!

fotók: mti.hu
 

A rovat legfrissebb hírei