Zsinórban ötödször bajnok a Kolozsvári CFR!


Az erdélyi gárda egy fordulóval a szezon vége előtt bebiztosította bajnoki címét és az ország harmadik legeredményesebb egyesületévé vált.

Nem lesz mindent eldöntő ki-ki meccs a FCSB és a Kolozsvári CFR között a román élvonalbeli bajnokság utolsó fordulójában! Az erdélyi gárda ugyanis kihasználta riválisa botlását és vasárnap este hazai pályán 2-1-re legyőzte a CS Universitatea Craiova együttesét, bebiztosítva ezzel újabb bajnoki címét!

A „bordó-fehérek” úgy kezdték a meccset, amint azt egy bajnoki címet nyerni akaró csapatnak kezdenie kell: góllal! Ciprian Deac szabadrúgása után ugyanis Nana Boateng fejelt a hálóba közelről. Már a 2. percben…

Ugyan a Craiova többet birtokolta a labdát (60%), a Kolozsvár szokásos pragmatizmusával hatékonyabb tudott lenni: hiába találta el mindkét gárda 3-szor az ellenfél kapuját, újabb gólt a „fellegváriak” szereztek az 57. percben. Igaz, kellett ehhez Valerica Gaman ritkán látható hibája is, a rutinos középső védő ugyanis Adrian Paun szorításában elvétette a labdát, Gabriel Debeljuh pedig köszönte szépen az ajándékot és közelről a kapuba lőtt. A mérkőzés legszebb gólját a 61. percben Alexandru Mateiu lőtte ugyan jó 19 méterről, mindez csak arra volt elég, hogy izgalmas legyen a találkozó a lefújás pillanatáig.

Győzelmével a CFR maximálisan ki tudta használni tehát a FCSB botlását, amely még szombat este meglepetésre 2-2-es döntetlent ért el a Voluntari „vendégeként”. A Nemzeti Arénában játszott mérkőzésen a kiscsapat kétszer is egyenlített – másodszor Cristian Costin révén a 88. percben. Ezzel a Kolozsvár négy pontra növelte előnyét a tabella élén, tét nélkülivé degradálva a FCSB elleni utolsó fordulóbeli összecsapást.

Hindrich Ottó ezúttal még a kispadon sem kapott helyet, de a 19 éves kapus alaposan kivette részét a csapat sikeréből: 19 bajnokin védett, ezeken alig 12 gól kapott és 12 mérkőzésen húzta le a rolót. A CFR zsinórban 5-ször, összességében pedig 8-szor nyerte meg a bajnokságot, ezzel az örökranglistán megelőzte a 7 bajnoki címmel rendelkező Venus Bukarestet és immár Románia harmadik legeredményesebb egyesülete a 21 bajnoki címmel rendelkező Steaua (ebben nincs benne a FCSB 5 elsősége) és a 18-szoros bajnok Dinamo mögött.

fotó: frf.ro / www.facebook.com/cfr1907
 

A rovat legfrissebb hírei