Drámai módon maradt le a bronzról Buzogány és Nagy csapata


A nagybányaiak a bajnokságban is éremért játszanak, de még vár rájuk egy európai kupadöntő is.

Elképesztően mozgalmas hétvégéje volt a Nagybányai Minaur kézilabda szakosztályának: amíg a lányok Viborgban az Európa Liga négyes döntőjében voltak érdekeltek, addig a férfiak Konstancán a Román Kupa Final Fourjában küzdöttek. Az eredmény ugyanaz: negyedik hely.

Az elődöntőben a román mezőny egyeduralkodója, a Dinamo Bukarest nem sok esélyt adott a Minaurnak: simán 33-23-ra nyert és jutott a döntőbe. A mérkőzésen Buzogány Barna két védést mutatott be, Nagy Róbert pedig ugyanennyi gólt szerzett – mindhiába.

A bronzcsatában a házigazda HC Dobrogdea Sud ellenében Buzogány már több lehetőséget kapott, amivel élni is tudott: 6 védést mutatott be, köztük egy hét méterest is megfogott. A szoros első félidőben már 11-7 is volt a máramarosiak előnye, de 11-11-gyel mentek pihenőre a csapatok.

A szünet után is fej-fej mellett haladtak a felek, tíz másodperccel a vége előtt pedig 20-19-re vezetett a Minaur. Ekkor következett a dráma: Alexandru Andrei előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte, a Konstanca pedig még egy büntetőt is lőhetett. Kitört a balhé, röpültek a lapok, mindez azonban nem zavarta meg Vitalij Komogorovot, aki értékesítette a hetest és 22-20-ra módosította a végeredményt.

Sokáig nem búslakodhat a Minaur, mivel szerdán rendkívül fontos bajnoki vár rá Segesváron a záró fordulóban a Steaua ellen. Amennyiben nyer, a 2., döntetlen esetén a 3., vereség esetében pedig a 4. helyen végez a bajnokságban. Majd következik május 28-án az EHF Kupa döntője a norvég Nærbø IL ellenében.

A Román Kupát amúgy a bajnokságot már behúzó Dinamo nyerte, 24-23 arányban fölülmúlva az ősi rivális Steauát.

fotó: csminaur.ro

 

A rovat legfrissebb hírei