Megyei bajnokin készül az európai kupadöntőre Kovács


Nemzetközi hírű közreműködője volt a Szatmár megyei bajnokinak.

Nem egy átlagos megyei sörmeccs volt a Vetési Viitorul és a Nagykárolyi Victoria közötti mérkőzés az elmúlt hétvégén: a Szatmár megyei bajnokság első osztályának rangadóját ugyanis Kovács István vezette.

Igen, az a Kovács István, aki néhány hete még Luka Modricnak, Karim Benzemának, Kevin de Bruyne-nak vagy éppen Raheem Sterlingnak fújta a sípot a Manchester City és a Real Madrid közötti Bajnokok Ligája elődöntőn. Nem arról van szó persze, hogy a nagykárolyi bírót azóta lefokozták volna, sokkal inkább arról, hogy nem tudott nemet mondani Szilágyi István, a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke kérésének, számol be a helyi www.gazetanord-vest.ro oldal.

A nagykárolyi vendégek 3-2-es győzelmét hozó mérkőzésen Kovács 8 kilométert szaladt, szemben a már említett City-Real összecsapáson, amelyen 13 kilométert tett meg, árulta el a mérkőzés után az említett oldalnak a 37 éves sípmester.

Kovácsra a közeljövőben egy ennél is rangosabb feladat vár: ő vezeti ugyanis az Európai Konferencialiga első döntőjét. Május 25-én, Tiranában az olasz Roma és a holland Feyenoord küzd meg egymással a trófeáért.

fotó: www.gazetanord-vest.ro

 

A rovat legfrissebb hírei