Feljutottak az élvonalba


Történelmet írtak a csíki lányok.

Két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az FK Csíkszereda második ligás női csapata, amely feljutott az élvonalba.

Albu László csapata sporttörténelmet írt, hisz Csíkszeredának még soha nem volt első ligás csapata. A lányok a közvetlen rivális Románvásárt győzték le idegenben és ezzel megnyerték a második liga első csoportját. Balázs Eszterék győzelméhez kétség sem fért, uralták az összecsapást, félidőben már kétgólos különbség volt, a folytatásban ugyan szépítettek a hazaiak, de Antal Anita góljával beállították a végeredményt. A különbség nagyobb is lehetett volna, hisz rengeteg ziccer kimaradt, sőt kapufa is volt.

– Nehéz rangadó volt, de maximálisan elégedett vagyok a lányok hozzáállásával, és ebben a sporttörténelmi pillanatban köszönetet szeretnék mondani a csapat azon tagjainak is, akik már nem játszanak, de az idáig vezető úton hozzájárultak az eredményes szerepléshez. Nem hagyhatom szó nélkül a klubvezetés és a medikális részleg hathatós támogatását sem. A lányok nevében köszönet nekik, és mindazoknak, akik bármilyen módon előrébb mozdították a csíki női foci ügyét. – Albu László.

Női Liga 2., 1. csoport, 16. forduló
Románvásári Vulpițele Galbene – FK Csíkszereda 1–3 (0–2)
Gólszerzők Paula Agu (53.), illetve Balázs Eszter (17. és 27.), Antal Anita (64.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei