Készülhet a címvédésre az FK Csíkszereda


Tizenegyesekkel ejtették ki a Hagi Akadémiát.

Történelmet írt az FK Csíkszereda U19-es csapata, amely a Románia Kupa után a bajnokságban is döntőbe jutott és címvédésre készül.

Egygólos előnyből várta a konstancai visszavágót U19-es csapat, mely egy héttel ezelőtt 3–2-re nyert a Farul ellen. A csíki fiatalok ezúttal is szervezetten kezdték az összecsapást, melyet a Hagi Akadémia központi füves pályáján rendeztek. Az FK El-Sawy szemfüles találatával vezetést szereztek, miután a játékos elcsente a labdát a Farul védőjétől és egy az egyben a kapussal szemben nem hibázott. A vendégek előnye nem sokáig tartott, a hazaiak Cojocaru révén egy gyönyörű góllal rögtön válaszoltak. Szünetig az eredmény már nem változott, de edzőink a félidőben két helyen is cseréltek.

A második félidő elejét a Farul nagyon megnyomta és ennek meg is lett az eredménye egy kipattanót követően Mălăele a tizenhatoson kívülről eleresztett lövése utat talált Karácsony kapujába. A 60. percben egy gyors ellentámadást követően a csíkiak közel álltak az egyenlítéshez, de végül csak egy szögletet tudtak kiharcolni. Hét perccel később a golyó a fejük mellett szállt el, miután a Farul két nagy helyzetet hagyott ki. Mivel a rendes játékidőben és a három perces hosszabbítást követően sem esett újabb gól, így büntetők döntöttek a továbbjutó kilétéről.

Az FK játékosai közül El-Sawy, Vereguț, Gergely és Bărăbaș is értékesítette tizenegyesét, Karácsony Márk pedig két büntetőt is kivédett, így az FK Csíkszereda idén is döntőbe jutott.

A fináléra május 27-én Bukarestben kerül sor, az ellenfél a Kolozsvári Universitatea lesz.

U19-es Elitliga elődöntő, visszavágó
Konstancai Farul – FK Csíkszereda 2–1 (1–1) – büntetőkkel 3–4
Gólszerzők: Ionuț Cojocaru (12.), Roberto Mălăele (49.), illetve Omar El-Sawy (11.)

Fotó: Farul Constanta

A rovat legfrissebb hírei