Négy pontot kell ledolgozniuk Buzogányéknak az aranyéremért


Az erdélyi gárda vereséggel kezdte az EHF Európa Kupa döntőjét Norvégiában.

Vereséggel kezdte fennállása harmadik európai kupadöntőjét a Nagybányai Minaur férfi kézilabdacsapata, amely az EHF Európa Kupa fináléjának első mérkőzésén 29-25 arányban alulmaradt a norvég Naerbö otthonában. Buzogány Barna és Nagy Róbert szombaton saját szurkolóik előtt harcolhatják ki a győzelmet.

Miközben a Naerbö soha korábban nem játszott az európai kupákban, addig a Minaur elmondhatja magáról, hogy 1985-ben megnyerte az IHF, három évvel később pedig az EHF Kupát. Ennél azonban sokkal többet nyomott a latba Stavangerben, hogy a Nagybánya az elmúlt 16 napban 7 mérkőzést is vívott, így fáradtnak tűnt. Ráadásul Stefan Vujicsot sérülés, Stevan Vujoticsot pedig kiállítás miatt veszítette el a gárda – előbbit még a szünet előtt.

A Minaur egyedül 10-9-re és 11-10-re vezetett, azon kívül végig rohant az eredmény után. A 15-12-es első félidőt követően a norvégok végig 3-5 góllal vezettek és végül 29-25-re nyertek.

„A végeredmény jogos. Jobbak voltak nálunk, erősebbek, mint ahogy gondoltuk. Jobban, agresszívebben védekeztek és 4000 szurkoló támogatta őket, szenzációs hangulatot teremtettek”, értékelt a mérkőzés után az egy gólig jutó Nagy Róbert a Gazeta Sporturilornak.

A csapat másik magyar nemzetiségű játékosa, Buzogány Barna 2 védéssel segítette társait.

A visszavágót május 28-án, szombaton 16.00 órai kezdettel rendezik Nagybányán.

fotó: csminaur.ro
 

 

A rovat legfrissebb hírei