Ennyi pénzért potyázza el a CFR fiatal magyar kapustehetségét


A román bajnokság történelmében csak öt kapus tud felmutatni hosszabb gól nélküli időszakot.

Korábban szóba hozták a Ferencvárossal, a MOL Fehérvárral, sőt, a portugál Bragával is, mégis a Kisvárdában folytatja pályafutását Hindrich Ottó, a Kolozsvári CFR kétszeres román bajnok kapusa. A mindössze 19 éves tehetség egy évre kölcsönbe kerül a labdarúgó NB I legutóbbi ezüstérmeséhez.

Révész Attila, a Kisvárda hamarosan leköszönő sportigazgatója az nso.hu-nak megerősítette az átigazolást és azt is elárulta, a szabolcsi klubnak vásárlási opciója is van az U21-es román válogatott kapusra. A mértékadó transfermarkt.de információi szerint a Kisvárda 250.000 eurót fizet a Kolozsvárnak a kölcsönvételért, Hindrich pedig 4500 eurót fizetést kap havonta. Érdekes ugyanakkor, hogy a Kolozsvár még nem jelentette be a transzfert...

Hindrich már 17 évesen bemutatkozhatott a román élvonalban a CFR színeiben, majd egy temesvári kölcsönjáték után a második osztályban, idén úgy tűnt, bebetonozza magát a zsinórban ötödik bajnoki címére hajtó együttesben. Főleg akkor, amikor 665 percig sikerült megőriznie kapuját a góltól, amivel rögtön a Liga 1 történelmében 6. helyére ugrott. Hiába hozott le azonban 19 bajnokiból 12-től kapott gól nélkül, a fiatalokat előszeretettel mellőző, irányukban bizalmatlan Dan Petrescu vezetőedző az utolsó néhány fordulóban már a horvát Karlo Leticának szavazott bizalmat. És a jelek szerint nem is számol különösebben a 20 CFR-es meccsén mindössze 12 gólt kapó tehetséggel.

Hindrich a tavasszal a román országos sportsajtó figyelmébe került, amikor előbb arról beszélt, hogy őt százszázalékosan magyarnak nevelték szülei, majd később a média szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Ferencváros vagy a MOL Fehérvár közreműködésével igyekszik ellopni a labdarúgót.

A Kisvárda kapuját az előző szezonban a 29 éves Dombó Dávid védte és a keretben további két hálóőr szerepelt: az egyaránt ukrán Artem Odincov (21 éves) és Mihailo Gotra (22.)

fotó: frf.ro
 

A rovat legfrissebb hírei