Robbant a kosárlabda-bomba Szatmárnémetiben: a VSK nem indul a bajnokságban!


A sorozatbajnok Sepsi SIC elveszítette hagyományos kihívóját…

Kevesen számítottak a bejelentésre, amely minden kétséget kizáróan felrobbantotta a román női kosárlabda világát és az erőviszonyokat: nem indul a 2022-2023-as bajnoki szezonban a Szatmárnémeti VSK!

A szatmári piros-fehérek éveken keresztül a sorozatbajnok Sepsi SIC elsőszámú kihívója volt a bajnokságban és a Román Kupában egyaránt, igaz, megelőzni nem, de még igazán megszorítani se nagyon sikerült a háromszékieket. A tavalyi szezonban ráadásul még a bajnoki döntőbe sem jutottak be, az Arad útjukat állta, így kénytelen voltak beérni a csalódást keltő 3. hellyel.

Aztán következett a megdöbbentő bejelentés pénteken:
„Hosszan tartó kiértékelés után úgy döntöttünk, kihagyjuk a női kosárlabda Nemzeti Liga következő szezonját. Ez egy olyan döntés, amelyet jóváhagyott a klub Igazgatótanácsa, és amelyet azt követően hoztunk meg, hogy alaposan kiértékeltük a csapat előző idénybeli szereplését. Nem szeretnénk és nem is fogjuk megszüntetni a klub kosárlabda szakosztályát, támogatjuk az U15-ös csapatot, további korosztályos csoportokat kívánunk létrehozni, beruházni a gyerekeink jövőjébe, saját utánpótlásbázist kialakítani, amelyből kikerüljenek a felnőtt csapat sztárjai. Szeretnénk folytatni a szatmári kosárlabda-hagyományokat, hogy felnevelhessük a Szatmárban született játékosokat. Továbbra is támogatjuk az egyéni sportágakat, amelyekben az utóbbi években kiváló eredményeket értünk el”, idézi a klub hivatalos Facebook-oldala Muresán Istvánt, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnökét.

Az ügyben kerestük Muresán István, aki bővebb információkat jövő hét elején ígért az.

fotó: www.facebook.com
 

A rovat legfrissebb hírei