Gergelyék számára elúszott a világbajnokság – az utolsó pillanatban


Románia pont nélkül zárta a Szlovákiában rendezett U19-es labdarúgó világbajnokságot.

 Biztosan nem lesz ott a jövő évi U20-as labdarúgó világbajnokságon, Indonéziában Románia, miután az Olaszország és Franciaország ellen egyaránt 2-1-re elveszített mérkőzéseket követően az A csoport utolsó fordulójában 1-0-ra kikapott a házigazda Szlovákiától is.

A képlet egyszerű volt a mérkőzés előtt: amennyiben nem kap ki, akkor a román válogatott 3. helyen zárja csoportját és a B csoport harmadikjával megmérkőzhet a világbajnoki indulásért. A 94. percben még úgy tűnt, ez sikerül is Gergely Botondéknak…

Az első félidőben Románia volt valamivel veszélyesebb, Rares Ilie és Doru Andrei távoli lövései is megdolgozhatták a hazai kapust. A szünet után változott a helyzet, ekkor már ismét Robert Popa kapus volt a csapat legjobbja, a FCU Craiova hálóőre állta is a sarat – egészen a 95. percig. Ekkor érkezett Adam Griger, az osztrák LASK Linz 18 éves csatára, aki 6 méterről megszerezte a szlovákok győztes gólját.

Akárcsak Olaszország és Franciaország ellen, az FK Csíkszereda védője, Gergely Botond (4-es számú mezben) ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést.

Románia pont nélkül, két rúgott és öt kapott góllal zárt az A csoport utolsó helyén – de legalább kijutott, az U19-es tornák történelme során először.

Az A csoportot Franciaország nyerte, amely a rangadón 5-1-re felülmúlta a már a folytatásra pihentető olaszokat.

 

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei