A CFR korábbi csatárával erősít a Sepsi


A válogatott játékos már csatlakozott is az Ausztriában edzőtáborozó csapathoz.

Meglepő igazolást jelentett be pénteken a román labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK: a háromszéki gárdában folytatja pályafutását Mario Rondon.

A 14-szeres venezuelai válogatott Mario Júnior Rondón Fernández (akinek öccse, Salomon az angol Everton profija) ugyan jól ismeri a Liga 1-et, hiszen korábban 89 mérkőzésen 26 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott a medgyesi Gaz Metan és a Kolozsvári CFR színeiben, csakhogy már betöltötte a 36. életévét… A CFR-rel kétszeres bajnok Rondon legutóbb a lengyel élvonalban 7. helyen záró Radomian Radom alkalmazásában állt, 23 mérkőzésen 1-1 gól és gólpassz áll a neve mellett.

„A mai nap során véglegessé vált, hogy a Sepsi OSK színeiben fog játszani a 14-szeres venezuelai válogatott Mario Rondón is, aki egy évre kötelezte el magát klubunkhoz, egy év hosszabbítási opcióval. A portugál állampolgársággal is rendelkező tapasztalt csatár az ausztriai edzőtáborban csatlakozott a csapatunkhoz.

A 36 éves Mario Rondón legutóbb a lengyel Radomiak Radom játékosa volt, de pályafutása során többek között még játszott a Kolozsvári CFR, a Medgyesi Gázmetán, a kínai Cangzhou Mighty Lions, a portugál CD Nacional, Paços Ferreira, Beira-Mar vagy Pontassolense együttesében is. Mario, sok sikert kívánunk nálunk!” köszönti a csatárt a Sepsi hivatalos Facebook-oldalán.

A Sepsivel kapcsolatos hír továbbá, hogy Marius Stefanescu büntetőjével pénteken 1-0-ra legyőzte a lengyel Legia Varsó együttesét az Ausztriában zajló edzőtáborban.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei