Öt év után vált klubot Tóth Johanna, de marad a román fővárosban


A román női vízilabda-válogatott csapatkapitánya reméli: új csapatával meg tudják törni a Steaua uralmát.

A Dinamo női vízilabda-csapatát erősíti ősztől a román válogatott csapatkapitánya, Tóth Johanna, erősítette meg a váltást új egyesülete után egykori klubja, a Rapid is.

A nagyváradi kiválóság a legutóbbi szezonban ezüstérmet szerzett a Rapiddal, míg a Dinamo rendre a harmadik helyen végzett, így első ránézésre visszalépésnek tűnhet a döntése. „Igaz ugyan, hogy a Rapiddal előrébb végeztünk idén a bajnokságban, de a Dinamo idén nyáron sokat fektet a női csapatba azzal az egyértelmű céllal, hogy megnyerje a bajnokságot”, mondta megkeresésünkre a 29 éves játékos.

„Öt év után úgy érzem, szükségem van a váltásra!, Jó volt a Rapidnál, de itt volt az ideje a váltásnak! Jobb lehetőséget nyújtott a Dinamo és ez most egy új kihívás számomra, amire vágytam már egy ideje”, fogalmazott az 5-szörös bajnok és 2-szeres Román Kupa-győztes vízilabdázó.

Tóth Johanna szülővárosa, Nagyvárad után játszott a Budapest Honvédban és az Egerben, a Dinamo tehát pályafutása ötödik klubja. Új egyesülete bemutatásában kihangsúlyozta, hogy Tóth „a román válogatott egyik legértékesebb játékosa”, akit háromszor választottak a szezon legtechnikásabb vízilabdázójának a román bajnokságban.
 
fotó: www.facebook.com/APADinamo/

A rovat legfrissebb hírei