Minimális vereség


Letudta első felkészülési meccsét az FK.

 Némiképp váratlanul jelentette be a második ligás FK Csíkszereda labdarúgócsapata, hogy hazai pályán az első ligás Chindia Targoviste ellen tudja le első felkészülési meccsét.

 
Kánikulának számító 30 Celsius-fokos melegben és ennél mintegy öt fokkal magasabb hőérzet közepette indult a mérkőzés, amelynek során játékrészenként két-két ivószünetet is elrendelt a játékvezető. - olvasható a csíkiak beszámolójában.
 
A hazai oldalon többnyire a friss igazolások, illetve a próbajátékra érkezők kaptak lehetőséget, a vendégeknél pedig – a tapasztalt futballisták mellett – két-három fiatal, illetve egy portugál próbajátékos is pályára lépett.
 
Ennek megfelelően a vendégcsapat lépett fel kezdeményezőbben, a találkozó során szinte végig ők birtokolták többet a labdát. A játék képe alapján, mondhatni természetesen, helyzetek is a Moga kapujánál adódtak. Előbb Căpușă kapáslövése szállt fölé (14. perc), majd Atanase 23 méterről küldött lökete suhant el a jobbkapufa mellett (17. perc).
 
Aztán – a 26. percben – Chamed felső lécről visszapattanó átlövését követően, a szemfüles Neguț, a játékszert közelről a hálóba belsőzte (0:1).
 
Az első félórát követően Passaglia megsérült, így a vendégcsapat mintegy hét percig emberhátrányban játszott. A Mihalcea legénység, Dulcaval kiegészülve, azonnal veszélyeztetni tudott, de a 41. percben Popadiuc balról leadott, hosszú sarokra tartó lövésénél, Moga nagyot nyújtózkodva mentett.
 
A szokatlanul rövid, alig öt percig tartó szünet után, a Chindia leginkább átlövésekkel és mélységi indításokkal próbálkozott. Előbbiben különösen Dulca – aki a jobb kapufa tövét is eltalálta –, utóbbiban pedig Cherchez járt elől. Az első komolyabb FK lehetőség a 84. percben adódott. A helyzet ugyan kimaradt, de felpörgette a végjátékot. A 88. percben Zamfir szólójánál Bartók mentett nagyot, aztán a ráadás utolsó percében Căbuz két ízben is megakadályozta az egyenlítést. Előbb Rotar 20 méterről kapura tekert szabadrúgását ütötte fölé, majd a sarokrúgást követően Sándor közeli lövését is hárította.
 
Felkészülési mérkőzés 
FK Csíkszereda – Tergovistyei Chindia 0-1 (0-1).
Gólszerző: Neguț (26.)
 
I. félidő: FK Csíkszereda: Moga – Takács, Vass, Kovács M., Vita – Avetisian, Szondi – Tajti, Kodzic (El-Sawy 30. perc), Schieb – Suciu.
 
II. félidő: FK Csíkszereda: Bartók – Szin, Csedő, Vass (Vita, 63. perc), Göndör (Tajti 75. perc) – Avetisian (Kovács M. 63. perc), Mészáros E. – Sándor, El-Sawy, Simó – Rotar.
 
Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei