A bajnok is búcsúzott a kupasorozattól


Tíz emberrel is veszélyesebben játszott a CFR, ám az orosz rulett nem nekik kedvezett.

Amint az várható volt a Románia-kupa ötödik fordulójának rangadóját a moldvai Botosaniban, ahol a Kolozsvári CFR vendégeskedett. A két első ligás csapat igazi őrült meccset játszott egymás ellen.

Vendég helyzet vezette fel a meccset, majd fokozatosan átvette a játék irányítását a hazai alakulat, amely a 32. percben kedvező helyzetbe került: Bordeianu piros lappat kiszállt a meccsből. Öt perc múlva viszont már gólhátrányba is került a CFR Askovski gólja után.

A fordulást követően egy teljesen más mentalitású CFR futott ki a pályára és 10 emberrel is óriási nyomás alá helyezték a hazaiakat. Akik nem is bírták ki. Az 56. percben Golofca egyenlít, majd négy percre rá Burca gólja már a vezetést jelentette. Ekkor leült a meccs, majd a hajrához közeledve a frissen beállt Cimpanu harcolt ki egy büntetőt a hazaiaknak, amelyet Fernandez értékesített. Jöhetett a hosszabbítás.

Az első 15 perc eseménytelenül telt el, hogy a második félidőben nagyobbnál nagyobb ziccereket hagyjon ki a CFR. A kimaradt helyzetek a tizenegyeseknél ütöttek vissza, ahol a házigazda koncentrált jobban és továbblőtte magát a nyolcaddöntőbe.

A nap további meccsein a Nagyszeben idegenben verte a Targovistet, míg a további erdélyi csapatok – Alsógáld, Resicabánya – búcsúztak a sorozattól.

Románia-kupa, eredmények
Chindia Targoviste – Hermanstadt FC 0–1
CS Faurei – CS Mioveni 1–5
Alsógáldi Industria – Petrolul Ploiesti 0–1
Resicabányai VSK – CSU Craiova 0–1
FC Botosani – Kolozsvári CFR 2–2 – büntetőkkel 6–4

A rovat legfrissebb hírei