Nagy minden csoportmeccsen betalált, Csáki majdnem minden


Csoportjában egy, összességében pedig három csapatot előzött meg a román válogatott.

A napokban ért véget az izraeli Netanya városában a 19 éven aluli lányok vízilabdaEurópa-bajnoksága, amelyen Románia a 14. helyen végzett. A keretben három magyar lány, Csáki Olívia, Nagy Debóra és Kovács Adrienn is helyet kapott, ők mindannyian gólokkal segítették a csapatot: Nagy mind a négy csoportmeccsen betalált, de négy góllal zárt Csáki is.

Románia az A csoportba kapott besorolást és két súlyos vereséggel kezdte szereplését: a házigazda Izraeltől 18-5-re, Szerbiától pedig 13-6-ra kapott ki – annak ellenére, hogy a két nagyváradi lány, Csáki és Nagy (fotó) mindkét mérkőzésen szerzett egy-egy gólt.

A harmadik csoportmérkőzésen Törökország ellen végre megszületett az első győzelem is: Csáki duplájával, Nagy menetrendszerű találatával és a marosvásárhelyi Kovács góljával 12-9-re nyert a román válogatott.

Az utolsó csoportmérkőzésen Spanyolország volt az ellenfél, a későbbi aranyérmes (a döntőben Magyarországot győzte le szoros meccsen 9-8-ra) 19-4-re verte Romániát, ám Nagy ezen a találkozón is betalált.

Ezt követően még egy találkozó várt a lányokra, a Szlovákia elleni helyosztó, amelyet szoros küzdelemben 9-7-re elveszítettek, így végül a 14. helyen zárta Románia a 17. csapatot felvonultató tornát.

Időközben a férfi U19-es válogatott is elkezdte felkészülését a szeptember 19-25. között esedékes Európa-bajnokságra, melynek helyszíne a montenegrói Podgorica lesz. A román keretben megtalálhatjuk Aranyi Attilát (Brassói Corona), míg az egyetlen légiós, Muresan Patrick a Budapest Honvéd játékosa.

fotók: www.facebook.com/leneuropeanaquatics
 

A rovat legfrissebb hírei