A Ferencváros lesz a Minaur ellenfele!


A zöld-fehérek „őrült hangulatra” számítanak Nagybányán.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) székhelyén, Bécsben kedden megtartották a férfi Európa Liga első selejtezőkörének sorsolását: a Nagybányai Minaurra a Ferencváros vár.

„Őrült hangulat vár minket Romániában”, írja a zöld-fehérek honlapján olvasható cikk, amely természetesen bemutatja a máramarosi egyesületet: „Ami az ellenfelet illeti: az 1974-ben alapított Nagybánya az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező kézilabdaklub Romániában, háromszor nyert bajnokságot, sokszoros ezüst- és bronzérmes, többszörös Román Kupa-győztes. Sőt, az európai kupaporondon is komoly sikereket értek el: az EHF-kupát kétszer is megnyerték, és a KEK-ben is többször a döntőig meneteltek. Az EHF Európa-kupa tavalyi kiírásában is a fináléba jutottak, ahol csak a norvég Naerbo tudta megállítani őket. A tavalyi román bajnokságban ezüstérmes pozícióban végzett a Nagybánya, ám az idei évben nekik is meg kell küzdenie azzal, amivel az összes román együttesnek. Egy friss határozat szerint ugyanis a csapatsportágakban a profi klubok bő keretének legalább 40 százalékát román sportolók kell, hogy alkossák, így a Minaur kerete a következő szezonra átalakulhat.

A két klub között egyébként hosszú évek óta tartó szakmai együttműködés zajlik a Szatmár-Ferencváros projekt keretein belül, női csapatunk többször is vendégeskedett már Nagybányán. Mintegy 2000 fős csarnoka van a Minaurnak, és egy romániai forrásunk szerint a férfi bajnoki mérkőzéseken ez gyakran meg is telik fanatikus szurkolókkal, így őrült hangulatra számíthat együttesünk a kinti mérkőzésen”.

Pásztor István vezetőedző is elmondta véleményét a sorsolásról és az ellenfélről: „Voltak gyengébb és erősebb ellenfelek is, akiket kaphattunk volna, a Minaur a közepesnél erősebb együttes. Az mindenképp jó, hogy Nagybánya nincs messze, az utazás tehát nem fog sok időt elvenni a felkészülésünkből, és annak is örülök, hogy idegenben kezdünk, így a bajnokságba jobban bele tudjuk illeszteni ezt a párharcot. Most megpróbálunk minél több anyagot beszerezni az ellenfélről, és alaposan felkészülni belőle”.

A Minaur ezzel szemben dióhéjban ismerteti a sorsolás eredményét és tételesen felsorolja a Fradi keretét, kiemelve az érkezőket és a távozókat. A cikk zárásaként ismertetik, hogy a Fradi 17 győzelemmel és 9 vereséggel a 4. helyen zárta a tavalyi bajnokságot a Szeged, a Veszprém és a Balatonfüred mögött.

A párharc első mérkőzését augusztus 27/28-án, Nagybányán rendezik, a visszavágót pedig szeptember 3-4-én, Budapesten.

fotó: fradi.hu
 

A rovat legfrissebb hírei