Legyőzték a katari bronzérmest


Meglett a második győzelem.

 Ötödik törökországi mérkőzésén második győzelmét szerezte az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata. Dican Ferenc legénysége ezúttal a katari élvonal harmadik helyezettjénél bizonyult jobbnak.

 
Amint arról Eugen Pârvulescu csapatmenedzser telefonon beszámolt, a többnyire kiegyensúlyozott első játékrészben az FK volt veszélyesebb. A 17. percben – tetszetős támadás végén – El-Sawy lőtt kevéssel mellé, majd a 23. percben Kovács Lóránt fejese éppen csak elkerülte a kaput.
 
A második játékrész ádáz küzdelmet és egyetlen gólt hozott. Az 53 percben Schieb szokásos szólóját a tizenhatoson belül az ellenfél védői szabálytalanul állították meg és a jogos büntetőt Kovács Lóránt higgadt lövéssel váltotta gólra.
 
A 60. percben a szakvezetés – a találkozót végig védő Gyenge és a szünetben pályára küldött Jelena kivételével – teljes sorcserét hajtott végre. Az FK az új felállásban is gólveszélyes maradt, a gólszerzéshez igazán közel Vereguț állt a 67. percben. Ekkor, a tizenhatos szomszédságából, szélről megítélt szabadrúgást a sértett Ivanovici végezte el remekül, de a kapu torkában a labdával való találkozásról a fiatal belső védő cipőorra milliméterekkel lemaradt.
 
Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Al-Wakrah SC 1–0 (0–0)
Gólszerző: Kovács Lóránt (53.perc, büntetőből)
 
Fotó: fkcsikszereda.ro 
 

A rovat legfrissebb hírei