Csíki szurkolók segítenének a Sepsi OSK-n


Belepótolnak a büntetésbe.

Méltánytalannak tűnő pénzbüntetéssel sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Sepsiszentgyörgy Sepsi OSK-t az Olimpija Ljubljana elleni UEFA Konferencia Liga hazai mérkőzését követően. A mérkőzés megfigyelője a székelyföldi szurkolóknak azt a megszokott szurkolási formáját vélte rasszista karlendítésnek, hogy a „Szentgyörgy, Szentgyörgy” skandálás közben a szívüktől a magasba emelték a kezüket. Az UEFA előbb magyarázatot kért a gesztusra, de nem fogadta el a klub által írtakat.

A pénzbüntetés maradt és a szektorbezárás is. Utóbbit már le is töltötte a csapat a Djugarden elleni meccsen. Előbbire viszont gyűjtést indítottak a csíkszeredai jégkorongszurkolók (Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete).

„Az összefogás célja, hogy segítsünk a Sepsi OSK-nak és Diószegi Lászlónak kifizetni a rájuk kirótt büntetést. Elsősorban nem az anyagiak miatt kell összefognunk, hanem hogy meg tudjuk mutatni háromszéki testvéreinknek, hogy nincsenek egyedül, és hogy teljes mértékben elítéljük az UEFA nevetséges és szégyenteljes büntetését! Csatlakozz hozzánk TE is! Utalj  augusztus 14 éjfélig 1 eurót, 500 forintot vagy 5 lejt.” – áll a közleményben.

Az alábbi számlaszámokra lehet utalni pénzösszeget az OSK pénzbüntetésének kifizetésére:
Romániai számlaszám: RO04CECEHR0108RON0531950 (számla tulajdonos: Gábor Félix).
Magyarországi számlaszám: HU44101001322451790001006001 (számla tulajdonos: György Tibor).
Revolut: @csanad1691 (számla tulajdonos: Cseke Csanád).

A rovat legfrissebb hírei