Soványka győzelemmel továbbjutott a Kolozsvár


A román sorozatbajnok már csak egy lépésre került az újabb csoportkörös szerepléshez.

Bejutott a labdarúgó Európa-konferencialiga rájátszásába a Kolozsvári CFR, miután az egy héttel ezelőtti idegenbeli gól nélküli döntetlen után hazai pályán 1-0-ra legyőzte a fehérorosz Sahcjor Szalihorszk együttesét. A továbbjutást jelentő gólt a spanyol Jefte Betancor szerezte a 38. percben.

Esélyeshez méltón aktívan kezdte a találkozót a CFR, a 11. percben Ciprian Deac közelről, a 28. minutumban Claudiu Petrila távolabbról lőtt kevéssel kapu mellé. A hazai fölény bő fél óra után érett góllá, amikor Petrila ugratta ki remekül Gabriel Debeljuhot, a horvát pedig önfeláldozóan passzolt a kivetődő Makszim Plotnyikovot megelőzve Jefté elé, akinek már csak be kellett gurítania a labdát az üres kapuba.

A vendégek először a második félidő elején tudtak veszélyesek lenni, de Nyikita Korzun lövését Simone Scuffet védte. A vendégek fellángolása szép lassan elült, a kapura veszélyt ismét Jefté, majd Petrila jelentett. A hajrában aztán Makszim Szkavics és Dmitri Podsztralov még megmozgatta Scuffetet, de a „fellegváriak” győzelme és az anyagi szempontból létfontosságú továbbjutása nem forgott veszélyben.

A kolozsváriak ellenfele a rájátszásban a szlovén bajnok Maribor lesz, amely az Európa Liga 3. selejtezőfordulójában némileg meglepő módon oda-vissza kikapott a HJK Helsinkitől: a finnek idegenben 2-0-ra, otthon pedig 1-0-ra nyertek. A mérkőzések időpontja augusztus 18. és 25. lesznek.

Továbbjutott a MOL Fehérvár is, amely a hazai 5-0-s győzelmet követően Budu Zivzivadze duplájával (31., 40.) idegenben 2-1-re legyőzte a moldovai Petrocub csapatát. A székesfehérváriak következő ellenfele a német Köln lesz.

fotó: hwww.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei