Jó` ellátta a Sepsi dolgát Asoro


A Sepsi előtt felcsillant a remény Stockholmban, de a nigériai származású svéd csatár gyorsan lehűtötte a kedélyeket.

Búcsúzni kényszerült a labdarúgó Európa-konferencialigától a Sepsi OSK, miután a 3. selejtezőkörben, idegenben is 3-1-re kikapott a Djurgardenstől, így a svédek jutottak be a rájátszásba.

Az egy héttel ezelőtt hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereség után nem sok esélye maradt a Sepsinek, a továbbjutáshoz már a bravúr is kevésnek tűnt, csodára lett volna szükség. Aztán hirtelen derűsebbnek tűnt a háromszékiek helyzete, amikor a 8. percben Cosmin Matei góllá váltott egy szabadrúgást.

A székelyföldiek kedélyei azonban hamar lehűltek: nem csak a hűvös stockholmi éjszaka miatt, hanem sokkal inkább azért, mert három perccel később egy szélről jövő beadás után Hampus Finndell kiegyenlített. A baj soha nem jár egyedül: a 23. percben Joel Asoro (fotó, fent) egy szöglet után már a vezetést is megszerezte a hazaiaknak.

A szünet előtt még Mario Rondon próbálkozott az egyenlítéssel, a pihenő után pedig Niczuly Roland hárította Marcos Danielson lövését. A 71. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult Asoróval szemben. Rossz szóviccel élve Joel jó`ellátta a piros-fehérek baját, a 23 éves nigériai származású, de egykori svéd utánpótlás-válogatott csatár Sepsiszentgyörgy után Stockholmban is kettőt vágott a Sepsinek, amelynek kispadján ott volt Gedő Hunor és Nistor Ákos is.

A Djurgardens tehát 6-2-es összesítéssel búcsúztatta a háromszékieket, akiket az vigasztalhat, hogy tavalyi, európai debütálásukat követően idén, némileg tapasztaltabban legalább egy kört sikerrel vettek a szlovén OLimpija Ljubljana ellen. A svédek ellenfele a ciprusi APOEL Nicosia lesz, amely 1-0-s összesítéssel búcsúztatta a kazah Kizsilzsart.

Búcsúzott a Dunaszerdahely is, amely hazai 1-0-s veresége után Bukarestben is ugyanilyen eredménnyel kapott ki a FCSB-től. A győztes gólt Andrei Cordea lőtte a 29. percben. A bukarestiek ellenfele a norvég Viking Stavanger lesz a rájátszásban.

Bejutott az rájátszásba a Bálint Lászlót a napokban menesztő CSU Craiova is, amely az 1-0-s idegenbeli vereség után Raul Silva (5.), Stefan Baiaram (53.) és Nicusor Bancu (57.) találataival 3-0-ra fordított az ukrán Zorja Luhanszk ellen. A kék-fehérek ellenfele a svájci Luganót oda-vissza legyőző (2-0, 3-1) izraeli Hapoel Beer Seva lesz augusztus 18-én és 25-én.

fotók: www.facebook.com/DJURGARDEN

 

A rovat legfrissebb hírei