Aranyérmeket szeretne Szőcs Münchenben


Elkezdődött az asztalitenisz egyéni Európa-bajnokság.

Pénteken Münchenben elkezdődött az asztalitenisz egyéni Európa-bajnokság, amelyen Románia színeiben természetesen ott van a világranglista 32. helyezett Szőcs Bernadett is. A 27 éves marosvásárhelyi lány mind a három számban indul: egyéniben, párosban és vegyes párosban. Bátyja, Szőcs Hunor ezúttal viszont hiányzik a férfi csapatból.

Bernadett öt helyet esett vissza a világranglistán, ám így is 9. az európai versenyzők között (más kérdés, hogy az őt megelőzők között hárman is kínai származásúak), így csak a legjobb 32 között száll be a küzdelmekbe egyéniben.

Párosban a világranglista 15. helyezettjével, az osztrák Sofia Polcanovával az oldalán a legjobb 16 között csatlakoznak a mezőnyhöz. Párosukat jelenleg a 9. helyen rangsorolják, Európában pedig harmadikak.

Szintén a legjobb 16 között ragadnak ütőt Ovidiu Ionescuval a vegyes páros mezőnyében, ahol a 7. legjobbak a világon, előttük mindössze egy európai duóval.

Berni optimistán vág neki a tornának: „Célom ezen az Európa-bajnokságon, hogy három érmet nyerjek. Természetesen szeretném megnyerni a három aranyérmet”, idézi őt a Román Asztalitenisz Szövetség. Szőcs azt is tudja, mire van szüksége ehhez: „Koncentrálnom kell minden meccsen és jól fel kell készülnöm úgy fizikálisan, mint mentálisan.”

fotó: www.facebook.com/frtmromania

 

A rovat legfrissebb hírei