Kettőből semmi


Másodjára is vereséget szenvedett az FK.

Az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata második bajnoki mérkőzését is vereséggel zárta a Concordia Chiajna csapata ellen. A csíkszeredai városi stadion lelátóit benépesítő nagyszámú érdeklődő számára nemcsak az eredmény, hanem a hazai csapat által mutatott játék is csalódást keltett. Fájó a kudarc, de nincs sok idő a sebeket nyalogatni. A harmadik fordulóban a Bukaresti Steaua a soros ellenfél.

Ahogy az vereség után lenni szokott, mindkét mester jelentősen felforgatta csapatát. A piros-feketéknél Csiszér, Vita, Schieb és Jelena, a vendégeknél Chudy, Alexandrescu, Pațurcă és Voinea került be a kezdőbe. Közülük csak a Concordia kapusa és belső védője mutatkozott be, hiszen a többiek csereként a nyitó fordulóban már szerepet kaptak. Olyannyira, hogy a Dican-stáb által pályára küldött kezdőcsapat csak egyetlen helyen tért el a dési mérkőzés utolsó sípszójának pillanatában pályán lévő tizenegytől.

Ettől még mindkét oldal szezon eleji formában kezdte a találkozót, amely sokáig holmi sakkpartihoz hasonlított. Csakhogy itt a szemben álló felek nem a bábukat tologatták, hanem a labdát. A lassú és körülményes játékot az első szünetig, néhány szöglet és két gólhelyzet törte meg. A harmincadik percben Voicu közeli ziccerénél Gyengének kellett résen lenni, a negyvenedikben pedig Schieb közeli fejesét követően ütötte ki a labdát bravúrral Chudy.

Aki a félidőt követően változásra várt, annak csalódnia kellett. Furcsamód, csak a sárgalapos figyelmeztetések hoztak új színt a játékba. Komoly hazai helyzetre a 70. percig kellett várni. Ekkor az El-Sawy által a tizenegyes pont környékére ívelt labdát Jelena remek ütemben csúsztatta meg, de a Chudy irányába szálló játékszert a szlovák kapus jobb kézzel, reflexszerű mozdulattal hárította. A túloldalon Nemanič gyermeteg hibája nyomán Voicu vezethette rá a labdát senki által sem zavartatva Gyenge Szilárdra, de kettejük párharcát ezúttal is a csíki hálóőr nyerte meg.

A végjátékhoz közeledve, anélkül, hogy a védekezésben kinyíltak volna, mindkét fél próbálkozott a döntő csapás bevitelével. Ez némi pechhel elegyített szerencsével, a 84. percben a vendégeknek jött össze. Számukra előbb jött a pech, amikor Pațurcă 20 méteres lökete a jobb kapufa tövén csattant, majd a szerencse, hogy a mezőnyben jobb oldalra visszapattanó labda éppen Ndiaye Mediop elé került, aki befele cselezve önzetlenül szolgálta ki a néhány perccel korábban beállt Llullakut, az albán légiós pedig középről, 12-13 méterről, szép és pontos mozdulattal küldte a hálóba a játékszert. Sajnos – bár az ezer főt is jócskán meghaladó publikumra való tekintettel, igény lett volna rá – az utolsó percekre sem sikerült feljavulia az FK-nak, így az idei bajnoki mérlegük két mérkőzésből két vereség.

Liga II., 2. forduló
FK Csíkszereda – Concordia Chiajna 0–1 (0–0)
Gólszerző: Llullaku (84.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei