Gyergyói és csíki siker az első felkészülési meccsen


Szenvedett a Sportklub.

Egy napon kezdte meg a két székelyföldi Erste Ligás csapat a felkészülési meccseit a soron következő idényre való felkészülés jegyében.

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata Csíkkarcfalván fogadta a Háromszéki Ágyúsokat, amely találkozón Hozó Levente legénysége két és fél sorral vonult harcba, légiósok nélkül. A túloldalt a teljes keret jelen volt. A két csapat 40 perc után gól nélkül állt, majd a záró 20 perc hozta meg az áttörést. Péter Balázs az 51. percben megtörte a jeget, de László Hunor gyorsan egyenlített. Úgy nézett ki, hogy a felek nem fognak dűlőre jutni, de végül a csíkiak emberelőnyben bevitték a győztes találatot.

A Gyergyói HK Miskolcig utazott az első meccséért a DVTK otthonába. A GYHK az első felvonásba kétgólos előnyre tett szert, hogy a második harmad közepére döntetlent mutasson az eredményjelző. A GYHK ekkor megint rákapcsolt. Előbb visszavették a vezetést a vendégek, majd a záró felvonásban további két gólt szerezve magabiztos sikert könyvelhettek el.

Felkészülési mérkőzések
Csíkszeredai Sportklub – Háromszéki Ágyúsok 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
Gólszerzők: Péter B. (51., 59.), illetve László H. (52.).
Sportklub: Adorján , Szamankov – Gecse, Ferencz-Csibi, Láday, Farkas, Bíró T., Részegh T., Rokaly Sz., Péter B., Rokaly N., Fodor, Cășăneanu, Részegh Zs., Péter A.
Ágyúsok: László A., Béres – Karda, Antal E., Ilyés, Márton, Horváth, Szabó, Ferencz, Róth, Pajor, Bíró M., László H., Bíró O., Molnár Z., Karamnyov, Danalizi, Bolsakov, Márk, Solymosi.

DVTK Jegesmedvék – Gyergyói HK 2–5 (0–2, 2–1 0–2)
Gólszerzők: Farkas M. (24.), Kulesov (26.), illetve Fejes (15.), Bodó (17., 51.), Vincze P. (37.), Császár (55.).
GYHK: Rinne (Demeter) – Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki; Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodo; Imre, Kozma, DiDiomete, Tranca, Szigeti; Silló, Csiszer, Sándor- Székely, Bíró G.

Fotó: Rasi Richárd.

A rovat legfrissebb hírei