Elképesztő! Kezezés után kapott góllal veszített a Sepsi!


Mégis miért vezették be a videóbírót, ha ilyen egyértelmű szituációt sem képes megoldani?

Sokat kellett várni a román labdarúgó élvonalban a videóbíró bevezetésére, ám látva a gólt, amellyel a Szuperliga 8., hétközi fordulójában a Sepsi kikapott Craiován a FCU ellen, felmerül a kérdés: mi haszna a VAR-nak?

Történt ugyanis, hogy a 44. percben egy fejpárbaj közben a labda Sekou Sidibé felkarjára pattant. Az elefántcsontparti támadó aztán lerázta védőjét és Niczuly Roland kapujába gurított. A játékvezetők pedig – általános megdöbbenésre – megadták a találatot.

Már csak arra lennénk kíváncsiak, működött-e egyáltalán a VAR-rendszer – mert volt már rá példa Romániában, hogy műszaki okok miatt cserben hagyta a játékvezetőt. Vagy lehet, hogy a Sepsi meccsére ismét nem jutott VAR-kocsi – mert ilyen is volt már.

Dőreség lenne persze pusztán a bírói tévedésre fogni a Sepsi szezonbeli, egyben zsinórban második vereségét. Más lett volna az eredmény, ha Nicolae Paun a 32. percben két méterről nem a felső lécet találja telibe, vagy ha a háromszékiek kihasználták volna emberelőnyüket azt követően, hogy Sidibé a 69. percben megkapta második sárgáját…

Nem alakult túlságosan jól a kedd este az erdélyi csapatok számára, az újonc Kolozsvári Universitatea ugyanis 1-0-ra kikapott a győzelmével a tabella élére ugró Rapid otthonában. A győztes találatot ráadásul a rivális Kolozsvári CFR-től igazolt horvát Marko Dugandzic szerezte a 80. percben büntetőből.

Nem lehet túlságosan elégedett az Aradi UTA sem, amely azért legalább pontot szerzett a Mioveni otthonában elért 1-1-es döntetlennel. Más kérdés, hogy a szurkolók valószínűleg többre számítottak, tekintve, hogy a MIoveni a bajnoki táblázat utolsó helyét állt hét meccsen elért két döntetlennel. A végeredmény már a 11. percben megszületett, a nigériai Philip Otele ekkor válaszolt a hazaiak csapatkapitányának, Adrian Scarlatachénak a 9. percben lőtt vezető találatára. Az UTA azonban így is örülhet a megszerzett pontnak, a 89. percben ugyanis a Mioveni büntetőt végezhetett el, de Blerim Krasniqi a kapufát találta el… A hazaiaknál Veres Szilárd nem szerepelt a meccskeretben.

A forduló folytatásában szerda délután 19.15-kor a Kolozsvári CFR a Voluntarit fogadja, míg az ötödik erdélyi gárda, a Hermannstadt 21.00 órai kezdettel látja vendégül a CSU Craiovát. 

A rovat legfrissebb hírei