Vízilabda Eb: Csúfos vereség Hollandia ellen


A román női válogatott gólt sem tudott szerezni negyedszáz próbálkozásból.

Elszenvedte eddig legsúlyosabb vereségét a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokságon a román női válogatott, amely az A csoport 4. fordulójában csütörtökön 28-0 arányban kikapott Hollandiától.

A román csapat összesen 24 lövéssel próbálkozott, ezek közül 16 talált kaput, de Britt van den Dobbelsteen és Laura Aarts valamennyit hárította: előbbi 11-et, utóbb ötöt. Tóth Johanna négyszer, Bonca Xénia háromszor, Szeghalmi Krisztina és Szilágyi Szabina kétszer, Nagy Debóra pedig egyszer kísérletezett lövéssel.

Hollandia az első negyedet 8-0-ra, a másodikat 7-0-ra, a harmadikat 6-0-ra, a negyediket pedig ismét 7-0-ra nyer-te. Az első két meccsen betaláló Szeghalmi a horvátok után immár másodszor sem tudott gólt lőni a 25 perc alatt, amit a vízben töltött, míg Szilágyinak 23, Boncának 18 és fél, Tóthnak 16, Nagynak 7 perc jutott, Laboncz Nikolette viszont ismételten hiányzott.

A lányokra még egy találkozó vár szombaton 11.00 órai kezdettel Magyarország ellen, amely a Görögország (8-9) és Hollandia (4-13) elleni vereségeket követően elgázolta Németországot (26-4) és Horvátországot (22-6) is.

Pénteken a fiúk akár vissza is vághatnak Hollandiának, 18.00 órai kezdettel ugyanis a második hely megszerzéséért küzd a Vancsik Leventét, Czenk Ferencet és Kari Pétert is soraiban tudó csapat a „tulipánosok” ellen.

fotó: www.facebook.com/leneuropeanaquatics
 

A rovat legfrissebb hírei