Büntetőkkel nyerték meg Vancsikék a helyosztót


Az aradi játékos két fontos gólja keretbe foglalta az Izrael elleni mérkőzést.

A 9. helyen végzett a román férfi vízilabda-válogatott a Splitben zajló Európa-bajnokságon, miután kedden 8-8-as döntetlent követően büntetőkkel legyőzte Izrael válogatottját. Vancsik Levente két fontos góljával ezúttal is komoly szerepet vállalt a sikerből, keretbe foglalva a rendes játékidőt.

Érdekes szimmetriát produkált a két csapat, hiszen mind a négy negyed 2-2-vel ért véget. Vancsik szerezte meg a vezetést Romániának a 2. percben, de a görögök fordítani tudtak, mégis 2-2-vel ért véget az első 8 perc. A második játékrészben Izrael már 4-2-re is vezetett (ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között), de Románia egyenlíteni tudott.

Az utolsó két negyed hasonló forgatókönyv szerint zajlott: Románia vezetést szerzett, Izrael egyenlített. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Vancsik lőtte Románia 8. gólját és már úgy tűnt, ez lehet a győztes találat, de 49. másodperccel a vége előtt Ido Goldschmidt kiegyenlített.

Következtek a büntetők, amelyek során Vancsik nem lőtt, de társai is megoldották a helyzetet: mivel a román oldalon csak egy, az izraeli oldalon viszont két játékos is rontott, így Romániáé lett a 9. hely. Ez egyben azt jelenti, hogy a lányok után a fiúk is győztes helyosztóval zárták a tornát.

Vancsik a mérkőzésen valamivel több, mint 15 percet töltött a vízben és 5 góllal zárta a tornát. Czenk Ferenc és Kari Péter viszont egyetlen percet sem játszott az Eb-n.

Nyert kedden Magyarország is, a címvédő 11-8 arányban legyőzte a Romániát a nyolcaddöntőben búcsúztató Montenegrót, az elődöntőben Spanyolország lesz az ellenfele csütörtökön.

fotó: www.facebook.com/leneuropeanaquatics

A rovat legfrissebb hírei