Egy pont Temesvárról


Csak kapufáig jutottak.

A Bánságba utaztak Dican Ferenc vezetőedző fiai a másodosztályú bajnokság hetedik fordulójában, ahol az FK Csíkszeredára az igencsak kellemetlen ellenfél a Temesvári Ripensia várt.

A sorozatban elért négy győzelem után joggal reménykedhettek a piros-fekete hívek hasonlóan jó folytatásban. Nem is indult rosszul a találkozó, Kovács a 9. percben jó 25 méterről eleresztett lövését jegyezhettük fel. Három perc múlva FK-szögletet követően Ivanovici fejelt mellé.

A 19. percben a hazai hálóba került a labda, ám Jelena találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. Több szögletet is elvégezhettek ebben a periódusban, ám az irányzékkal rendre baj volt és a lesgólon kívül nemigen találtunk kaput. A félidő vége felé kicsit leült a találkozó, elcsendesedett a játék.

Csíki helyzet vezette fel a második félidőt is, Pîrvulescu a 16-os bal oldalánál végezhetett el szabadrúgást, ám Dobre fogta a lövést. A 62. percben Karácsony Márk is bemutatott egy szép hárítást Zamfirescu próbálkozása után. Három perc elteltével Kovács Lóránt eresztett el egy lövést 25 méterről, majd ugyanő veszélyeztetett egy perc múltán is. A 76. percben gyors hazai akció futott végig, Zimța hatalmas, húsz méteres lövése elzúgott a bal kapufa mellett.

A 77. Percben a hazaiak tíz főre fogyatkoztak, miután Mogoș megkapta a második sárga lapját. Létszámfölényben megpróbáltuk fokozni a nyomást, Veres és Apró is próbálkoztak lövéssel, ám Dobre eszén ezen a napon nem tudtunk túljárni. Csapatunk négy győzelem után döntetlent ért el Temesváron, ezzel maradtunk a bajnoki tabella 6. helyén, a Temesvár öt ponttal a 17. helyen áll. Csapatunk legközelebb október 1-jén a Bukaresti Metaloglobust fogadja hazai pályán.

Liga 2., 7. forduló
Temesvári Ripensia–FK Csíkszereda 0–0

Fotó: fkcsikszereda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei