Nagyváradra jön a Bajnokok Ligája


A BL-ben a nagyváradiak saját nevelésű játékosa is a VSK ellenfele lesz.

Miután az Európa-bajnokságon szerepelt játékosok is csatlakoztak a többiekhez, teljes kerettel készül a 2022-2023-as szezonra a Nagyváradi VSK férfi vízilabda-csapata. A gárda első komoly feladata a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportja lesz, amelynek küzdelmeit hazai pályán, Nagyváradon vívhatják meg szeptember 30. és október 2. között.

Szent László városának csapata az első fordulóban, szeptember 30-án az izraeli ASA Tel-Avivval, október 1-én a török Galatasaray-jal, 2-án pedig az olasz RN Savonával mérkőzik meg. A csoport első két helyezettje a BL-selejtező következő fordulójában folytatja, a másik két csapat pedig az Európa Kupában.

A törökök elleni találkozó különösen pikánsnak ígérkezik a nagyváradiak saját nevelésű játékosa, Kováts Viktor számára, aki éppen a nyáron igazolt a Körös partjáról Isztambulba.

A VSK ezzel együtt sem maradt magyar nemzetiségű játékos nélkül: a 21 éves Czenk Ferenc és a Steauától tavaly nyáron visszatért 25 éves Szabó István is meghosszabbította szerződését, míg az aradi Vancsik Levente a nyáron szerződött vissza Nagyváradra. Ő 2017 és 2019 között játszott már az erdélyi csapatban, majd egy debreceni kitérőt követően került a Steauához. És ugyan Bajusz Benett Magyarországra távozott, felkerült az ifiktől Szilágyi Marcu kapus.

A 8 csapatos román bajnokság, a Nemzeti Szuperliga október 8-án startol, a Román Kupa küzdelmeit pedig január 19-21. között rendezik.

A rovat legfrissebb hírei