Újabb himnuszbotrány


Fáradhatatlanul dolgoznak az ügyön.

A Román Kupa fináléját követően újabb himnuszbotrányt igyekszik gerjeszteni a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) tagja a szűkebb térségünkbe hírhedté vált Dan Tănase. Ezúttal is a székely himnusszal volt problémája az illetékesnek, amelyet a csíki szurkolók a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata által megnyert finálét követően énekeltek el.

A célkeresztjébe a himnusz éneklése mellett ezúttal Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter is odakerült, aki részt vett a díjátadón, majd együtt ünnepelt a kék-fehérekkel, állítólag letérdelve a csapattal együtt. Dan Tănase felrótta, hogy soha sem vesz részt a román nemzeti napon, a román himnusz napján vagy a román nemzeti zászló napján szervezett ünnepségeken. Tánczos válaszában kiemelte, hogy magánemberként vett részt az eseményen. Köztudomású, hogy Sportklub drukker és ottléte nem összeegyeztethetetlen a betöltött funkciójával, továbbá ez nem törvénytelen és nem erkölcstelen.

Viszont megjegyezzük, hogy himnusz éneklése során a játékosok álltak és nem térdeltek, de Dan Tănase nem volt meccsen, nem tudhatta…
 

A rovat legfrissebb hírei