Kovács nélkül jutott tovább Románia, Hindrich lehúzta a rolót


Megszakadt a román labdarúgó utánpótlás-válogatottak egészen gyenge sorozata.

Bejutott az Európa-bajnoki selejtezősorozat Elit körébe a román U19-es labdarúgó válogatott, miután a hazai környezetben rendezett selejtezőcsoport utolsó mérkőzésén némi meglepetésre 2-0-ra legyőzte Ausztriát. Az U21-es csapat pedig Hollandia ellen játszott gól nélküli döntetlent.

Az U19-es selejtezőcsoport első két fordulójának négy mérkőzéséből három is gól nélküli döntetlennel ért véget, egyedül Ausztria tudta legyőzni 2-0-ra Litvániát. Romániának mindenképpen győzelemre volt szüksége a csoportelső osztrákok ellen, ám azt követően, hogy Lettország és Litvánia ellen is csak egy-egy csalódást keltő 0-0-ra volt képes, enyhén szólva sem Alexandru Pelici csapata számított esélyesnek.

Ennek ellenére Voluntariban az olasz Lecce játékosa, Rares Burnete a 41. percben vezetést szerzett, majd a FCSB-és Eduard Radaslavescu a 75. minutumban beállította a 2-0-s végeredményt, ezzel a csapat bejutott az Eb-selejtező Elit körébe. Egyben megszakította a román utánpótlás-válogatottak egészen csapnivaló sorozatát. Az FK Csíkszereda védője, Kovács Márk ezúttal sem kapott bizalmat.

Ezzel egy időben Kolozsváron az U21-es csapat felkészülési mérkőzésen fogadta Hollandiát azt követően, hogy néhány napja szintén a Kolozsvár Arénában 4-1-re kikapott Spanyolországtól. Ezúttal Hindrich Ottó állt a román kapuban és a Kisvárda kolozsvári hálóőre le is húzta a rolót, így a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződött.

Harmadik számú kapusként Gyenge Szilárd (FK Csíkszereda) ezúttal is a kispadon maradt.

fotó: frf.ro
 

A rovat legfrissebb hírei