Kutiék elvitték a Szuperkupát Törökék elől


A keddi győzelemmel jubilált Mihai Silvasan: ez volt a 10. trófeája az U-BT Kolozsvár élén.

Az U-BT Kolozsvár együttese nyerte a férfi kosárlabda Szuperkupát, miután a Kuti Nándorral felálló bajnok kedd este 78-76 arányban legyőzte Török Roland és Vida Dávid együttesét, a Román Kupa-címvédő Voluntarit.

A Ploiesti-en rendezett mérkőzésen rendkívül szoros csatát láthattak a nézők, amely – mint a végén kiderült – a második negyedben dőlt el: ezt a játékrészt ugyanis 22-10-re nyerte meg az erdélyi gárda, ez pedig döntőnek bizonyult.

Az első negyedet ugyanis csak 22-21-re nyerte az U-BT, amely így 44-31-es előnnyel fordult a második félidőre. Amelyben viszont már a Voluntari bizonyult jobbnak és pontosabbnak, ám a harmadik játékrészben csak 2 pontot tudott ledolgozni (14-16), az utolsóban pedig kilencet (20-29), de a Kolozsvárnak így maradt 2 pont fórja – köszönhetően többek között Kuti (fotó) 6 pontjának is.

Győzelemmel kezdte tehát a szezont az U-BT, amely Mihai Silvasan 2016 óta regnáló irányítása alatt immár a 10. trófeáját nyerte: négy Szuperkupa, három Román Kupa és három bajnoki cím a mérleg.

A Szuperkupa egyben a szerdán startoló bajnokság felvezetője, amelyben hat erdélyi csapat vesz részt: a címvédő U-BT mellett a nagy rivális Nagyvárad, továbbá a Nagyszeben, a Csíkszereda, a Marosvásárhely és a Temesvár.

fotók: www.facebook.com/ubtcluj
 

A rovat legfrissebb hírei