Elkótyavetyélte legrégebbi játékosát a CFR


A válogatott középpályás 2008 óta áll a klub kötelékében.

Meglepő bejelentést tett szerda délután a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata: az izraeli átigazolási időszak utolsó napján a bajnoki címvédő eladta legrégebbi játékosát, Adrian Paunt a Hapoel Beer Seva együttesének.

A 27 éves támadó középpályás, aki akár szélen is képes játszani, 2008 óta tartozik a CFR kötelekéhez, a felnőtt keretnek pedig 2013 óta tagja. Azóta 307 mérkőzésen lépett pályára a bordó-fehér mezben, ezeken 29 gólt szerzett és 31-et készített elő. A Fellegvárban öt bajnoki címet, két Szuperkupát és egy Román Kupát nyert, Az idei idényben eddig 16 mérkőzésen jutott szóhoz.

Az egyszeres válogatott játékos mindig is fontos tagja volt a vasutasok keretének, de valahogy soha nem tudott átlépni saját árnyékán, megtenni fejlődésében a következő lépést. Ezzel együtt a transfermarkt.de oldal szerint a CFR keretének negyedik legértékesebb játékosa volt a maga 1,6 millió eurós értékével. Az eurosport.ro értesülései szerint az izraeliek 300.000 eurót fizetnek a játékjogáért. Az Beer-Seva viszont azt írja hivatalos Facebook-oldalán, hogy egy évre kölcsönbe szerződtette Paunt, vásárlási opcióval.

„Örülök, hogy csatlakozhatok a Hapoel Beer-Sevához. Az egyik ember, akivel az átigazolás előtt beszéltem, az korábbi csapattársam, Ovidiu Hoban (aki 2017-2017 között volt a klub alkalmazottja, szerk.) volt. Ovidiu mesélt nekem a klubról és az itt átélt nagyszerű pillanatokról. Sokat hallottam már tőle a csodálatos közönségről, akikkel már most várom, hogy találkozhassak a mérkőzéseken”, idézi az oldal Paunt.

Az 5-szörös izraeli bajnok a tavalyi szezont a 2. helyen zárta, így elindulhatott az Európai-konferencialigában (be is jutott a csoportkörbe, az utolsó fordulóban az Universitatea Craiovát elbúcsúztatva), az idei szezonban pedig 5 fordulóban szerzett 9 pontjával jelenleg az 4. helyen áll a tabellán. Paun a 9. idei igazolása a Beer-Sevának, a legtöbbet, egy millió eurót a koszovói csatárért, Astrit Selmaniért fizettek a svéd Hammarbynak.

fotók: www.facebook.com/cfr1907 / www.facebook.com/hapoelbeer7

 

 

A rovat legfrissebb hírei