A gyergyói kapitány a hét legjobbja


Kiérdemelte.

A Gyergyói HK három győzelemmel kezdte az Erste Liga új szezonját. A sikerekből három góllal és négy assziszttal vette ki a részét Brance Orban, aki az első játékhét legjobbja lett.

Brance Orban 1988-ban született az albertai Taberben, magyar felmenői vannak. Az Old Grizzlys után a Bemidji State egyetemi csapatában szerepelt az NCAA-ban. Kipróbálta magát az ECHL-ben is, de aztán Európába költözött, játszott a német és a svéd harmadik vonalban is. 2015-ben került Magyarországra, első idényében a Fehérvárral az osztrák ligában és a magyar bázisú bajnokságban is szerepelt, utóbbiban 2-es volt a pont / meccs mutatója. Második szezonjában már csak az EBEL-ben számítottak rá, 23 ponttal hálálta meg ezt. Aztán 2017-ben a MAC-ot választotta, és rögtön Erste Liga-aranyérmet ünnepelhetett, majd az újbudaiakkal a szlovák élvonalban is eltöltött két idényt. 2021-ben a Gyergyói HK-hoz igazolt, csapatkapitány lett, 37 meccsen 62 pontot gyűjtött az alapszakaszban, és még nyolcat hozzátett ehhez az elődöntőig jutó együttesben.

A siker titkának a következőt látta: „Remekül sikerült az edzőtáborunk, ami segített felkészülni a szezonkezdésre. A tavalyi csapat nagy része egyben maradt, és ez szintén fontos az összeszokottság miatt.” – fogalmazott Orbán. És hogy mit gondol csapatai szezonbeli esélyeiről, azt e képen fogalmazta meg: „Nagy terveink vannak, és a bajnoki címet célozzuk meg”.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható el.

Fotó: ersteliga.hu
 

A rovat legfrissebb hírei