Meglepetés: búcsúztak a csíkiak a kupától


Büntetőpárbaj döntött.

Alexandriában lépett pályára az FK Csíkszereda másodosztályú felnőtt férficsapata a Román Kupa negyedik fordulójában.

Remek időjárás, ám éles szél fogadta a pályára lépő csapatokat Alexandiában. A kupameccs sok nézőt a pálya mellé szólított, több százan drukkoltak a hazaiak sikeréért. Tették ezt rendkívül lelkesen és hangosan a hazai drukkerek, akik síppal, dobbal, dudákkal csaptak jókora hangzavart a lelátón. A lelkesedés nem ragadt át teljes mértékben a csapatokra, mezőnyjátékkal kezdődött az összecsapás.

Az első gólszerzési lehetőségre a 20. percig kellett várni, amikor Csiszér beadása találta jó helyzetben Jelena Richárdot. A pécsi születésű támadó azonban nem tudott a kapuba találni, a hazai hálóőr, Cristică a helyén volt. A továbbiakban Karácsony is megmutatta tehetségét, több alkalommal is jól avatkozott közbe, így a félidő végéhez közeledve úgy tűnt, marad a 0–0. Nem így gondolta azonban Bărăbaș Marius, aki harcosan tört előre, majd jól játszotta ki a labdát a jobb oldalon érkező Csiszérhez, ő pedig kilőtte a hosszú sarkot.

A folytatásban nem tudta az FK bevinni a döntő ütést, nem sikerült több gólt szerezni, aminek az lett a következménye, hogy a csereként pályára lépő Jerdea kiegyenlített a 70. percben. A hazaiak lendületet kaptak a gól után és megnyomták az utolsó negyed órát, míg az FK nem igazán találta a játék ritmusát. A rendes játékrész végéhez közeledve sorra érkeztek a hazai szögletek, ám nagyobb gólhelyzet nem alakult ki.

Következhetett a kétszer 15 perces ráadás, amiben ide-oda játék folyt, ám egyik csapat sem tudta a maga javára eldönteni a párharcot. A büntetőrúgások során a hazaiak részéről Sîrbu, Ciocoteală, Georgescu és Preoteasa betalált, miközben az FK-ból csak Kovács Lóránt és Apro volt eredményes, ám Nemanič és Jelena hibázott. Ezzel eldőlt, hogy a Román Kupa negyedik fordulóját a házigazda vette sikerrel, míg az FK számára maradt a bajnokság.

Románia Kupa, selejtezők, 4. forduló
CSM Alexandria – FK Csíkszereda 1–1 (1–1, 0–1) – büntetőklkel: 5–3
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Takacs Rareș (Hadnagy Tamás), Kelemen Dávid (Klemen Nemanič, 106.), Apro Claudiu, Vită Daniel, Veres Szilárd, Mickaël Panos (Bara Levente, 110.), Csiszér Balázs, Bărăbaș Marius (Dino Stančič, 106.), Schieb Marvin, Jelena Richárd Vezetőedző: Dican Ferenc.

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei