Közel állt a negyeddöntőhöz Románia


Szőcs Bernadették a nyolc között, Hunorék a csoportban véreztek el.

Véget ért a Kínában zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság Románia női és férfi válogatottja számára: amíg Szőcs Hunorék kedden nem jutottak tovább a csoportból, addig Szőcs Bernadették szerda délután drámai csatában kikaptak Hongkongtól a nyolcaddöntőben.

A Csengtuban zajló tornán a világranglista 6. románok a 6. csoportba kerültek és Svédország elleni 3-2-es győzelemmel debütáltak. Szőcs Bernadette előbb 3-0-ra lelépte Matilda Hanssont, majd 0-2-ről felállva 3-2-re kikapott Linda Bergströmtől.

A második fordulóban Tajvan volt a románok ellenfele, a szigetország pedig 3-1-re nyert. Bernadette előbb 3-0-ra legyőzte Cseng I-Csinget, majd hiába egyenlített kétszer is, mégis 3-2-re alulmaradt Cseng Szujuval szemben.

A világranglista 31. helyén lévő marosvásárhelyi ász az utolsó csoportmeccsén, Portugália ellen is hozta az egy győzelem – egy vereség mérleget: 3-1-re kikapott Fu Jutól, majd 3-2-re legyűrte Jieni Saót, ezzel együtt Románia 3-2-re alulmaradt. Ezzel Bernadették a csoport 3. helyén végeztek és világranglista-helyezésüknek köszönhetően továbbjutottak.

Szerda délután a világranglista 3. helyezettje, Hongkong várt Szőcsékre, akik drámai, három és fél órás küzdelem után 3-2-re alulmaradtak. A nyitómeccsen Szőcs 3-2-re kikapott Csengzsu Zsutól, majd Elizabeta Samara is veszített, az ázsiaiak ezzel pedig már 2-0-ra vezettek. Adina Diaconu azonban szépített, Szőcs pedig egyenlített, miután 3-1-re legyőzte Hoj Kem Dut. Következett a döntő mérkőzés, amelyen Samara nagy küzdelemben 3-2-re kikapott Csengzsutól, ami Románia kiesését jelentette.

Szőcsnek esélye sem volt a magyarok ellen

A román férfi válogatott a 3. csoportban Magyarország ellen kezdett és ki is kapott 3-2-re. A három vereségből kettőt Szőcs Hunor szenvedett el, aki előbb 3-2-re alulmaradt Szudi Ádám, majd 3-0-ra Majoros Bence ellen.
Hunor a következő körben Japán ellen javított, amikor 0-2-es hátrányban 3-0-ra legyőzte Ojkava Mizukit, ezzel együtt Románia 3-2-re ezt a párharcot is elbukta.

A harmadik fordulóig kellett várni az első román sikerig, amikor Szőcs Hunor, Ovidiu Ionescu és Eduard Ionescu 3-2-re legyűrte Iránt. Hunor előbb simán kikapott (0-3) Nosad Alamijantól, majd 3-2-re megverte Soros Amiri Niát.

Az utolsó csoportmérkőzésnek úgy vágott neki Románia, hogy tudta: ha 3-1-re legyőzi Hongkongot, akkor továbbjut. Szőcs előbb 3-0-ra kikapott Hun Ting Wongtól, majd 3-2-re megverte Pak Namot, ám Románia csak 3-2-re nyert, így 3. lett a csoportban. És elbúcsúzott.

A Szőcs-testvérek közül tehát Bernadette 4 győzelemmel és 4 vereséggel, Hunor pedig 3 győzelemmel és 4 vereséggel zárta a világbajnokságot.

fotó: www.facebook.com/frtmromania/

 

A rovat legfrissebb hírei