A Nagybánya után a Steauát is elintézte a Fradi!


A zöld-fehérek először jutottak be az Európa-liga csoportkörébe.

Bejutott az Európa-liga csoportkörébe a Ferencváros férfi kézilabda-csapata, miután kedden, hazai pályán ledolgozta két gólos hátrányát a Steauával szemben és 35-31-es győzelmének köszönhetően 66-64-re megnyerte a párharcot. Érdekesség, hogy az előző körben egy másik romániai együttest, a Nagybányai Minaurt búcsúztatták a zöld-fehérek.

Az egy héttel korábban, Bukarestben elszenvedett 33-31-es vereség bizakodásra adott okot a Ferencváros háza táján, ám az Elek Gyula Arénában sokáig nem a zöld-fehérek szája íze szerint alakultak az események: a Steaua 17-15-ös előnnyel zárta az első félidőt és a másodikban már 25-21-re is vezetett.

Ekkor azonban valami megváltozott a Ferencváros játékában, akár úgy is mondhatjuk, a Fradi-szív még erősebben dobbant: az FTC 27-27-re egyenlített (7-7 után először volt egál), majd 30-29-nél át is vette a vezetést. És már nem volt megállás, a Ferencváros 35-31-re nyert, ledolgozta hátrányát és bejutott a csoportkörbe. Történelme során először.

Mindezt az után, hogy az első selejtezőkörben 74-49-re intézte el a Minaurt.

Ferencváros - CSA Steaua Bucuresti 35-31 (15-17)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: Ramesh Thiyagarajah, Suresh Thiyagarajah
Ferencváros: Borbély, Győri (kapusok), Bognár, Füzi 2, Nagy B. 3, Imre, Balogh Zs. 10, Pordán, Debreczeni 1, Bohács, Prainer 3, Lékai 8, Csörgő, Mikita 1, Bujdosó 5, Kovacsics 2. Vezetőedző: Pásztor István
Steaua Bucuresti: Ciobanu, Iancu (kapusok), Mihalcea 2, Milosevic 9, Burlacu 2, Pop, Johansson, Tarita, Mester, Constantina, Somlea, Sandru 6, Tinkir 1, Popovic 6, Mousavi Ghalehmirz, Grbovic 5. Vezetőedző: Stefan Laufceac

fotó: fradi.hu

A rovat legfrissebb hírei