A Sepsi vereségébe kerültek a kihagyott helyzetek Videókkal


Nem bírt a listavezetővel a háromszéki gárda, ismét kikapott a meglepetéscsapat.

Két erdélyi rangadóval köszöntött ránk a román labdarúgó Szuperliga 13. fordulója: a Kolozsvári Universitatea újabb vereséget mért az előző etapig veretlen Hermannstadtra, a Aradi UTA és a Kolzosvári CFR pedig majd hétfő este 20.30-kor zárják a játéknapot. A kettő között pedig a Sepsi 1-0-ra kikapott a listavezető Farultól.

Két remek formában lévő csapat találkozott Sepsiszentgyörgyön, hiszen mind a Sepsi, mind a Farul megnyerte legutóbbi három bajnokiját. Sőt, a Farul legutóbbi 7 meccséből hatot behúzott, nem csoda, hogy vezeti a bajnoki tabellát.

Ennek ellenére 18 perc után könnyen vezethetett volna már gólokkal is a Sepsi, de Pavol Safranko egyszer sem tudta gólra váltani lehetőségeit: egyszer a kapufa, egyszer pedig Mihai Aionai kapus állította meg egy az egyben szituációban.

És a kihagyott helyzetek bizony megbosszulják magukat: a 33. percben Louis Munteanu éles szögből gurított Niczuly Roland hálójába, kihasználva, hogy a kapus nem a legjobban zárta a szöget.

A bekapott gól után tovább támadott a Sepsi, ezúttal azonban Radoszlav Dimitrovon volt a sor, hogy fogja a fejét: a bolgár légiós megpattanó lövése a kapufát találta el az első félidő végén, a második elején pedig Aioani védett bravúrral.

A hajrában a Farul beszorult, a Sepsi pedig mindent megtett az egyenlítés érdekében. Gólt ugyan szerzett, de azt a videóbíró érvénytelenítette, mivel Alexandru Tudorie lesen állt. Így hát hiába birtokolta 53%-ban a labdát a Sepsi, a 8 perces hosszabbítás végén 1-0-s Farul-győzelmet mutatott az eredményjelző tábla.

A háromszéki együttesben először volt kezdő a magyar válogatott Varga Roland, az egykori ferencvárosi közönségkedvenc végig is játszotta a mérkőzést, míg a másik magyar válogatott, Tamás Márk ezúttal sem került a meccskeretbe. A mérkőzés amúgy ünneppel indult, Marius Stefanescu 100. alkalommal lépett pályára a Sepsi színeiben az élvonalban.

Elszenvedte szezonbeli második vereségét is a Hermannstadt együttese a forduló pénteki játéknapján: miután az előző etapban 2-1-re alulmaradt a Sepsi ellen, most egy másik erdélyi gárda, a Kolozsvári Universitatea bizonyult jobbnak. Az újoncok derbijének egyetlen gólját Marius Briceag szerezte fejjel a 83. percben. A kolozsváriaknál Fülöp Lóránd végig a pályán volt.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei