Franciaországban a Csíkszeredai Sportklub


Tisztes helytállás.

Autóbusszal Bukarestbe, onnan repülővel Párizsba, majd egy hat órás újabb autóbuszozás után tegnap délután megérkezett a franciaországi Angersbe a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, ahol a Kontinentális Kupa második fordulójának csoportmérkőzéseit rendezik.

A C jelű kvartettben a csíki csapat mellett az Erste Ligából jól ismert Ferencváros-Telekom, a horvát KHL Sisak, valamint a házigazda Angers Ducs kapott besorolást.

A kék-fehér alakulat jó beosztást kapott, hiszen fokozatosan rázódhat bele a meccsekbe. Elsőként az első körből érkező Sisak, majd a Ferencváros és legvégül a házigazda, francia ezüstérmes Angers lesz Hozó Levente csapatának ellenfele a 2019-ben átadott ultramodern 3520 fő befogadására alkalmas Angers IceParc jégcsarnokában.

A tréner lapunknak nyilatkozva kifejtette, hogy a keretből a kapus Simó Joel Ábel, a fejsérülésből lábadozó Salló Alpár, valamint az Újpest elleni meccsen ujjtörést szenvedő Sofron István nem tartott Franciaországba. „A tisztes helytállás reményében utazunk, annak reményében, hogy meglepetést tudunk okozni. A horvát csapatot és a Fradit ismerjük, míg a házigazdákat nem. Utóbbiaknál elég ránézni a keretre és láthatjuk, hogy a 25 főből közel fele légós, azaz tengerentúli. Őket tartja mindenki a favoritnak. A szezonban összességében hullámzó játékot mutattunk. Fő problémánk a védekező játékunk és azon belül leginkább a megengedhetetlen egyéni hibák sokasága. Ebben a mutatóban föltétlen javulnunk kell, hiszen gyermeteg hibákat vétünk. Továbbá az első sorunktól is többet várunk, akiknek az utóbbi meccseken viszont már jobban ment a játék” – fogalmazott Hozó Levente.

Az ellenfelekre kinézve leginkább az első meccs nyerhető a fiatal horvát csapattal szemben. A Ferencvárost mindenki ismeri az Erste Ligából és minden bizonnyal ki-ki meccs lesz. Zárásként a házigazda Angers csapata bitang erős tele légiósokkal – az utóbbi napokban igazolták le a szlovén válogatott kapusát Luka Gracnart, valamint a kanadai Joey Westet a támadósorba –, valamint francia válogatott sportolókkal. Elég csak a Fehérvárról jól ismert Antonin Manavianra gondolni, akit a legutóbbi idényben ugyan a Sportklub leigazolt, de végül nem érkezett meg Csíkszeredába.
A kvartett győztese a következő körben Cardiffba utazik, ahol a házigazda Devils, a kazah Szarjarka Karaganda, valamint a lett Zemagle Jelgava vár majd rá november 18-20. között.

A torna műsora
Péntek: Csíkszeredai Sportklub – KHL Sisak (17.30), Angers Ducs – Ferencváros-Telekom (21.00).
Szombat: Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom (17.30), Angers Ducs – KHL Sisak (21.00).
Vasárnap: Ferencváros-Telekom – KHL Sisak (15.00), Angers Ducs – Csíkszeredai Sportklub (18.30).

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei