Könnyed csíki győzelem


Sima volt.

Azzal a nem titkolt céllal utazott el Franciaországba a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Kontinentális Kupa második fordulójába, hogy tisztességesen helytálljon és lehetőség szerint minél tovább tartsák fenn a reményt a továbbjutást illetően, helyén kezelve az esélyeket.
A kék-fehéreknek a sorsolás okán egyenletesen rázódhattak bele a meccsekbe. Nyitásként a csoport leggyengébb alakulata a horvát KHL Sisak volt Hozó Levente együttesének ellenfele. A Sportklub különösebb megerőltetés nélkül, Adorján tökéletes mutatójának is köszönhetően, 5–0 arányban múlta felül ellenfelét.

A nyitó nap másik összecsapásán a Ferencváros és a házigazda Angers Ducs találkozott. A franciák nagyon gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, ám a Fradi keményen beleállt a meccsbe és a második harmad elején egyenlítettek. A támadásokba belefeledkező magyar bajnok hárul viszont kinyílt és ezt büntette a házigazda. Néggyel mentek el, hogy majd a végén az előnyből hármat megtartsanak. A meccs statisztikájában csak a kapuralövési mutatókban volt jobb a Fradi, de ott nagyon.

Kontinentális Kupa, C csoport, 1. forduló
Csíkszeredai Sportklub – KHL Sisak 5–0 (2–0, 0–0, 3–0)
Gólszerzők: Reisz (6.), Részegh Zs. (7.), Ferencz-Csibi (46.), Péter B. (50.), Péter A. (54.).

Angers Ducs – Ferencváros-Telekom 8–5 (2–0, 4–2, 2–3)
Gólszerzők: Giroux (1., 32., 38.), Ritz (6.), Halley (24., 51.), Gaborit (29.), Gaborit (52.), illetve Low (21., 53.), Kulmala (23.), Kreisz (43.), Kestila (50.).

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei