Semleges pályán verték a Fradit


Visszavágtak a budapesti vereségért.

A Csíkszeredai Sportklub sima győzelemmel kezdte a jégkorong Kontinentális Kupa második körét, míg a Ferencváros-Telekom ádáz küzdelemben maradt alul a csoportfavorit Angers Ducs ellen.

Az Erste Ligából jól ismert két csapat ezúttal semleges pályán nézett egymással farkasszemet. Jöhetett a presztízsrangadó az Erste Liga két meghatározó csapata között.

A Sportklub oldalán Fodor Csanád, míg a túloldalt Nagy Gergő és Seregély Máté nem tudott öltözni. Az első perctől kezdve látni lehetett, hogy a két csapat kiválóan ismeri egymást és öt az ötben nem fogja tudni megtörni egyik a másikat. Így a speciális helyzetek döntöttek. Bár erre Szkacskov nyitó találat rácáfolt ám a folytatás már nem. Kulmala még a harmad vége előtt egyenlített, hogy a második felvonás során előnyből Szkacskov duplázzon, majd szintén előnyből Kubát duplázza meg az előnyt a harmadik harmad derekán. Erre gyorsa jött Kulamal előnyös válasza, de a végszó a kék-fehéreké volt. Fodor Szabolcs ugyanis kockáztatott az utolsó három percre. Arany lekorcsolyázott és ezt két góllal büntette a Sportklub. Előbb Rokaly Szilárd, majd Péter Balázs üres kapus gólja jött. A nap záró meccsén a francia csapat erődemonstrációt tartott és bár az első harmadot követően 0–0-ra álltak a Sisakkal a folytatásban 12 gólt szereztek.

Kontinentális Kupa, C csoport, 2. forduló
Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)
Gólszerzők: Szkacskov (10., 31.), Kubát (49.), Rokaly Sz. (59.), Péter B. (60.), illetve Betteridge (16.), Kulmala (50.).

KHL Sisak – Angers Ducs 0–12 (0–0, 0–5, 0–7)
Gólszerzők: Giroux (21.), West (24., 45.), Halley (25.), Couturier (32.), Torquato (34.), Ross (51.), Sarlieve (52.), Gaborit (53.), Halley (54.), Manavian (56.), Brown (57.).

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei