Lecsúsztak a Cardiffba tartó járatról


Vereség a favorittól.

Két forduló után a Csíkszeredai Sportklub és a házigazda Ducs Angers két-két győzelemmel állt a jégkorong Kontinentális Kupa C csoportjának élén. Az már korábban eldőlt, hogy a csoportgyőztes mellett a két második körös csoport legjobb második helyezettje is továbbléphet a kazah Karaganda visszalépése okán.

A Hozó Levente által felkészített csíkiak viszont nem szerettek volna más kezébe kerülni, hiszen az kedvezőtlen, minek okán a másik ágon az Asiago Hockey és az Acroni Jesenice jégbe döngölte két gyengébben rangsorolt, szerbiai és török, ellenfelét.

A biztos továbbjutáshoz pontot kellett volna elcsípnie a csoportfavorit házigazdák ellen. A meccskorong a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnöke Luc Tardiff dobta be a találkozón, amely első 20 perce totális hazai fölényt hozott. A 22–7-es kapuralövés mellett az volt a csoda, hogy a franciák csak 1–0-ra vezettek Charbonneau kettős emberelőnyből szerzett találatával. Adorján kiváló teljesítményt nyújtott a vasak között. A második felvonásra a Sportklub jött ki nagyon jól, Agresszív hokit mutatva jött is az egyenlítés Becze Tihamér révén, miközben a hazai kapusnak Gracnarnak, egyre több dolga akadt. Többek között Becze szólóját is hatástalanította. A rutinos hazaiak viszont a harmad második felére megint megrázták magukat. Előbb Torquato volt eredményes egyenlő létszám mellett, majd Gaborit előnyből. A záró húsz perc elején Giroux is betalált. Innentől kezdve nehéz dolga volt a Sportklubnak. A harmad elején egy kettős hátrányt is kivédekeztek, majd újfent megsorozták Gracnart, de ezen a napon verhetetlen volt.

A csoportot az Angers húzta be, míg a Sportklub a második helyen zárt hat ponttal és 11–6-os gólaránnyal.

Közben árgus szemekkel lehetett figyelni mi történik Asiagoba, ahol a döntő meccset a házigazda és a szlovén Acroni Jesenice vívta. Az Asiagónak egy 15, míg a Jesenicének egy örgólos vereség is belefért. A meccs viszont nem a Sportklub szája íze szerint alakult, hiszen a papírformának megfelelően az Asiago nyert, de „csak” 5–2 arányban, így a Jesenicét magával vitte a harmadik körbe.

Kontinentális Kupa, C csoport, 3. forduló
Ferencváros-Telekom – KHL Sisak 10–2 (2–2, 5–0, 3–0)
Gólszerzők: Low (1.), Farkas (3., 53.), Nagy G. (21., 38.), Kestila (34.), Tóth G. (35.), Szorokin (40., 55.), Betteridge (50.), illetve Ramsey (4.), Schovanek (16.).

Angers Ducs – Csíkszeredai Sportklub 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
Gólszerzők: Charbonneau (5.), Torquato (32.), Gaborit (36.), Giroux (42.), illetve Becze (28.)/.

A torna végeredménye: 1. Ducs D’Angers 9 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 6, 3. Ferencváros 3, 4. KHL Sisak 0.

Fotó: iihf.com

A rovat legfrissebb hírei