Erdélyi-magyar párharc a kézilabda Európa-ligában


Akár két magyar-román párharc is összejöhet, amennyiben az EHF helyet ad az óvásnak.

Idén is lesz erdélyi-magyar párharc a női kézilabda Európa-ligában: a sorozat 3. selejtezőkörében a Nagydisznódi Magura a Siófokkal csap össze decemberben.

Miután a Ferencváros férfi együttese elbúcsúztatta előbb a Nagyváradi Minaurt, majd a Steauát is a férfi Európa-liga selejtezőjében, a nőknél pedig a Fradi egy csoportba került a Bajnokok Ligájában a már szokásosnak mondható ellenfelével, a CSM Bukaresttel, a női Európa-ligában a Nagydisznódi Magura – Siófok párharc viszi tovább a két ország csapatainak összecsapásait. A párharc december 3-án kezdődik a 2019-es győztes, 2021-es döntős Siófok otthonában, a visszavágót pedig egy hét múlva a Szeben megyei városban rendezik.

A női El-ben azonban akár egy másik magyar-román párharc is kialakulhat, amennyiben az EHF jóváhagyja a Gloria Buzau óvását. A bodzavásáriak ugyan az előző körben elbuktak a Costa del sol Malaga ellen, de a spanyolországi visszavágón tapasztalt súlyos szervezési hiányosságok, valamint Isabelle Medeiros jogosulatlan játéka miatt megóvták a mérkőzést.

Amennyiben az európai szövetség helyt ad a románok óvásának, akkor a Gloria a következő körben a Mosonmagyaróvár csaphat össze.

fotó: ehfel.eurohandball.com
 

A rovat legfrissebb hírei