Nyert a Sportklub, kikapott a Corona


Egy hopp és egy kopp.

Hiába a számos minőségi brassói helyzet, Janis Voris óriási napot fogott ki, a miskolciak pedig remek győzelmükkel a tabella második helyére röppentek. A jégkorong Erste Ligában, míg a nap másik meccsén a címvédő Csíkszeredai Sportklub két helyet előrelépve már az ötödik helyet foglalja el a tabellán újabb győzelmének köszönhetően.

DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona 3–0 (2–0, 1–0, 0–0)
Gólszerzők:
Galajda (3.), Ilvessuo (12.), Lövei (29.).

Nem sokáig ismerkedtek a csapatok, már a 3. percben megtört a gólcsend, a hazai nevelésű első sor hozta össze a DVTK vezető találatát. Galajda lőtt passzából Miskolczi perdített, ez még lejött, Mattyasovszky azonban begyűjtötte a pakkot és visszatette az akciót indító Galajdának, aki szép gólt lőtt. A 12. percben egyenlítés helyett megduplázták előnyüket a Jegesmedvék. Komoly brassói helyzet után – Schaber ütött el a korong fölött a kapu torkában – fordult a Miskolc, a kontra végén Ilvessuo próba szerencse alapon eleresztett kékvonalas lövése Tőke lepkése mellett-fölött száguldott a hálóba. A nyitó harmad hátralévő része a remeklő Vorisról szólt, a hazaiak hárommal kevesebb kapura lövés (11:14) mellett is kétgólos vezetéssel fordultak a szünetre.

A fór a mérkőzés derekán emberelőnyben háromra nőtt. Előbb Kulesov még óriási csilingelő kapuvasat vágott, ám néhány másodperccel később már semmi sem menthette meg a brassóiakat: Kiss Roland keresztpassza után Löveire már nem értek át, ki is pókhálózta a hosszú sarkot. Próbálkozott becsülettel a Corona, meg is voltak a helyzetei, ám az óriási napot kifogó Voris kapuson képtelenek voltak túljutni: a fiatal lett portás negyven perc után elképesztő, 33/33-as mutatóval tartotta csapatát.

A záró periódusban fegyelmezetlenségeivel gyakorlatilag saját magát fosztotta meg a Brassó attól, hogy szorossá tegye a mérkőzést. Noha a három kisbüntetést kivédekezték, majd maguk is megpróbálkozhattak két előnnyel, Vorist ezen az estén egyszerűen nem lehetett legyőzni, félelmetes formában védve, 45 lövésből 45-öt hatástalanítva ért el megérdemelt shutoutot. A DVTK 3-0-s sikerével a tabella második helyére lépett fel, legközelebb Mindenszentek napján a Csíkszeredát fogadja, míg a Corona pénteken már Debrecenben vendégszerepel.

Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 1–3 (0–0, 0–0, 1–3)
Gólszerzők:
Ödman (59.), illetve Kubát (45.), Stach (46.), Részegh T. (54.).

A hazaiaknál visszatért az első bekkpárba Varga Arnold, a kapuban Kovács Dávid kezdett, míg helyettesének az U21-es csapat finn hálóőrét, Juuso Kaarnát nevezték. A Sportklubnál is volt egy visszatérő, Salló Alpár először húzhatott korcsolyát Erste Liga mérkőzésen a balszerencsés tavalyi döntő óta, míg Farkas Tamás ezúttal nem volt ott a csapattal.

Niskanen kapuvasával indult a találkozó, majd a folytatásban majdnem egy balszerencsés gólt kapott a DAB: történt ugyanis hogy Vas Márk fejvédője leesett sisakja mögött, a játék ment tovább, egy passz pont a jégen heverő sisakban akadt el, Reisz került helyzetbe, de fölé vágta az ordító ziccert. Kisvártatva Péter Balázsnak már csak az üresen tátongó kapuba kellett volna lőnie, de nem sikerült, majd Szkacskov ziccerét fogta Kovács. A harmad utolsó másodperceiben Salló hagyta el a korongot a támadó harmadban, Dézsi kilépett, de nem tudott túljárni Adorján eszén.

A második felvonást Salló helyzete nyitotta, majd Szalma szerezhetett volna gólt. Léránt a saját kapusa előtt vesztette el a korongot, Szkacskov kapura tört, a hazai hátvéd akasztása a mérkőzés első kiállítását eredményezte. A speciális helyzetből Valtola és Pinczés parádéztak, de nem született emberhátrányos találat sem. Kisvártatva Ferencz-Csibi ment ki játékkésleltetésért, különösebb veszély nélkül kibekkelte a Csíkszereda. A 36. percben Varga ziccere maradt ki, majd mindkét kapu előtt hatalmas helyzetek adódtak, egyik oldalon Adorján védett, a másikon Varga Arnold érte be Sofront.

Az újvárosi első sor közel járt a gólszerzéshez, de ezen az estén semmi sem akart összejönni a DAB támadóinak. A 45. percben megtört a jég: az előző hét Erste Liga gólját szerző Kubát cselezte beljebb magát, majd ellőtte a korongot Kovács mellett. Rögvest jött a második Sportklub találat is, Sofron készítette le a korongot Stachnak, a cseh légiós közeli lövésénél tehetetlen volt a hazaiak hálóőre. Az 51. percben Szkacskov kerülte meg a kaput, de nem sikerült behúznia a harmadik csíki gólt. Varga kiállítása során még nem jött össze az újabb vendég találat, de a kiegészülést követően Sofron találta meg remekül Részeghet, aki nem hibázott. A hajrában két emberelőnyt is kapott az Újváros, a szépítés Ödmannak jött össze. Bár Kovács még lekorcsolyázott az utolsó percben, több gól már nem esett, a Csíkszereda remek harmadik harmadának köszönhetően 3-1-es győzelmet aratott Dunaújvárosban és feljött a tabella ötödik helyére.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei