Fél óra emberhátrány is belefért a Kolozsvári U-nak a FCSB ellen Videóval


Amíg egyenlőség volt a pályán, addig fölényben játszott az U és ez elég volt a győzelemhez – két erdélyi siker a záró napon.

Két vereség után végre ismét nyerni tudott a Kolozsvári Universitatea csapata, amely a román labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában remek teljesítményt nyújtva 2-1-re legyőzte a FCSB együttesét. A forduló hétfői zárónapjának másik meccsén is erdélyi siker született, a Hermannstadt 2-0-ra nyert a Mioveni otthonában – a Sepsi, az UTA és a CFR veresége után némileg helyreállt tehát az erdélyi csapatok becsülete.

A Fülöp Lórándot ezúttal is a kezdőcsapatában tudó Kolozsvári Universitatea Pazar első félidőt produkált! Ugyan az első két veszélyesebb akciót az örök bajnokaspiráns dolgozta ki, de a bukarestiek nem tudták tartani Mahamadou Thiamot. A szenegáli játékos előbb bemelegített egy távoli lövéssel, ami a védőkön megpattanva még elkerülte a kaput, de a 32. percben már látványosan tekert 17 méterről balról a vendégek kapujának hosszú sarkába. A vezető gólhoz kellett a FCSB védelmének kapitális hibája is, Ovidiu Bic ugyanis a bukaresti tizenhatos előterében szerzett labdát, Thiam pedig azonnal lőtt.

Mint ahogy azonnal lőtt nyolc perccel később Ioan Filip is, amikor hirtelen előtte termett a labda egy beadás után, a 6 méteres lövés pedig utat tört magának a kapuba. A 40. percben tehát már 2-0-ra vezetett az U és akár három gólos előnye is lehetett volna szünetig, de Thiam 16 méteres lökete után a felső lécen csattant a labda.

A szünet után sem változott a játék képe, Alexandru Chipciu közel került hozzá, hogy betaláljon egykori csapata ellen, de Stefan Tarnovanu védeni tudott. A fordulat akkor következett be, amikor az 58. percben Romario Pires majdnem lekaratézta Andrea Compagno fejét, Kovács István pedig gondolkodás nélküli kiállította a kolozsvári csapatkapitányt. Emberelőnyben felbátorodott a FCSB, de Andrei Gorcea bravúrral védte Compagno, majd később Andrei Miculescu próbálkozását is, mígnem a 86. percben Andrei Cordea egy Thiaméhoz hasonló szép lövéssel meg nem szerezte a szépítő találatot.

Nem ez volt azonban a meccs utolsó említésre méltó eseménye, a 94. percben ugyanis egy egészen pocsék bukaresti bedobás után Fülöp szerzett labdát, de két közeli lövését is védeni tudta Tarnovanu, úgyhogy maradt a 2-1-es kolozsvári győzelem.

Négy meccs után nyert a Hermannstadt

A bajnokságot remekül kezdő, a 11. fordulóig veretlen Hermannstadt kisebb gödörben került és úgy utazott el Miovenibe, hogy legutóbbi négy bajnokiját képtelen volt megnyerni. De mit szólhatott akkor a MIoveni, amely hat nyeretlen meccsel a háta mögött, a tabella utolsó helyén állva várta a nagyszebenieket.

Az esélyeknek megfelelően a gól nélküli első félidő után a második játékrészben az erdélyiek be is húzták a három pontot. A vezetést Daniel Paraschiv szerezte meg az 53. percben egy szép lövéssel, ez volt a 23 éves csatár 8. gólja a szezonban. Nyolc perccel később egy szöglet után Ionut Stoica fejelhetett senkitől sem zavartatva a hazaiak kapujába, beállítva ezzel a 2-0-s győzelmet.

Győzelmüknek köszönhetően a Hermannstadt a 4., a Kolozsvári Universitatea pedig a 11. helyről várhatja a folytatást.

fotó: www.facebook.com/FCUCluj


 

A rovat legfrissebb hírei