Törökországban is nyert a Sepsi-SIC


Kettőből kettő!

Letudta második Európa Kupa csoportmeccsét is a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely ezúttal idegenben a török Nesibe Aydin vendége volt.

Zorán Mikes tanítványai jól kezdték a sorozatot, hiszen hazai pályán hatalmas küzdelemben nyerni tudtak az első fordulóban a Hapoel Holon ellen. Ez ugyanúgy igaz volt a török csapatra is, amely a szintén török Bursa BSB csapatát múlta felül.

Az első 10 perc leginkább a hibákról szólt és a döntetlen állásról. A második negyedben a házigazdáknak sikerült meglépniük öt ponttal, de Maria Jaspersen remekelt és zsinórban három triplával fordított és a nagyszünetre három pontos előnnyel mehettek.

A meccs második felére a Sepsi-SIC egyértelműen uralta a játékot. Tíz ponttal is megléptek és bár a házigazdáknak volt egy fellángolásuk és megfelezték hátrányukat, ám a Sepsi-SIC győzelme nem forgott veszélyben.

A háromszékiek két forduló után, tökéletes teljesítménnyel vezetik a kvartettet.

Európa Kupa, E csoport, 2. forduló
Nesibe Aydin – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 56–70 (12–12, 18–21, 13–17, 13–20).
A Sepsi-SIC pontszerzői: Jespersen 17 (3), Jones 16 (1), Hristova 14 (2), Mununga 9, Cave 8, Ghizilă 6 (2). Játszott még: Gödri-Părău, Kmetovszka, Cătinean.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei