Csíkszeredai vereség Bukarestben


Visszatért a Steaua.

2016. január 29.
Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 3–7 (0–1, 1–3, 2–3)

Ezen dátum óta több mint hat év telt el és a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata hivatalos meccsen nem szenvedett vereséget a bakáktól a jégkorong bajnokságban.

Ez a hosszas sorozat viszont 2022. november 3-án megszakadt, hiszen az elcsigázott kék-fehérek négygólos vereséget szenvedtek Bukarestben.

Azt már a szezon elején lehetett tudni, hogy a Steaua jóval erősebb lesz, mint volt tavaly, hiszen a jobban mozgó légiósait megtartották és új sportolókat hoztak. Többek között az ukrán válogatott Mihnov Andrejt, de érkezett Timur Rasulov, Irimia Adrian, Péter Zsolt, vagy épp Csergő Hunor. Ez már egy sornyi válogatott szintű játékos.

A Sportklub a felkészülés időszakában pedig egy sima zakóba szaladt bele ellenük, amelyet viszont a kupadöntőben visszaadtak. Hivatalos meccsen, teljes erőbedobással.

Ekkor senki nem gondolta senki, hogy fordulni fog megint a kocka. A Csíkszeredai Sportklub kemény hat napon van túl, több ezer kilométerrel a hátuk mögött, hiszen a második magyarországi kiszállásról épp hogy hazatértek utazhattak Bukarestbe. Újabb 250-300 kilométer, az Otopeni Tiriac Arénáig, a Steaua újabb ideiglenes otthonáig.

Hozó Levente pedig úgy döntött, hogy Adroján Attilát, Sofron István és Péter Balázst nem is viszi magával Bukarestbe. A kemény meccsekkel a lábukban és sok ezer kilométerrel a hátuk mögött Bukarestbe érkező kék-fehérek pedig nem tudták felvenni a versenyt a Steaua ultrák – Peluza Sud – által hajtott bukarestiekkel a harcot, legalábbis eredményességben.

A bakák az első felvonást kettővel, a másodikat egyel nyerték és a záró 20 perc során már öttel is mentek, amikor Reisz Áron bevette Adorján Örs ketrecét.

A csíki csapatnak nem marad sok ideje a pihenésre, hiszen vasárnap este terítéken van az első székely rangadó az idei szezonban, amelyet Gyergyószentmiklóson játszanak.

Román bajnokság
Bukaresti Steaua – Csíkszeredai Sportklub 5–1 (2–0, 1–0, 2–1)
Gólszerzők:
Filip A. (7., 33., 41.), Raszulov (11.), Alexejev (54.), illetve Reisz (54.).

Fotó: Steaua Bucuresti / facebook

A rovat legfrissebb hírei