Három hónap alatt másodszor is kiütötte a lila-fehéreket a Sepsi Videóval


Amatőr hibák egy amatőr megjelenésű klubtól – négy vereség után nyert ismét az OSK.

Kiütéses győzelemmel vetett véget négy vereségből álló sorozatának a Sepsi, amely a labdarúgó Szuperliga 17. fordulójában szombat délután 5-0-ra elgázolta az Arges együttesét Pitesti-en. Idén a lila-fehér klub lett a háromszékiek kedvenc ellenfele, július végén ugyanis 4-0-val küldte őket haza a sepsiszentgyörgyi alakulat.

Az első kellemetlen meglepetés akkor érhette a hazai szurkolókat, amikor kedvenceik megjelentek a pályán. A játékosok minimálra vett lila-fehér mezén semmiféle felirat nem szerepelt: sem a klub neve, sem a logója, sem a játékosok neve, de még a sportszergyártóé sem. Úgy nézett ki az Arges, mint akik egy sor, a török piacon leárazott mezt húztak volna magukra. És nyilván nem a megjelenés rúgja a gólokat, de az öltözet sugallta amatőrizmust a pályán visszaigazolták a játékosok.

A 28. percben a 12-szeers válogatott, egykor a Galatasarayt is megjárt Iasmin Latovljevictől pattant el a labda, Nicolae Paun lecsapott rá, a 36 éves védő pedig hátulról felrúgta: egyértelmű tizenegyes, Kovács István nem is hezitált. A labda mögé Cosmin Matei állt és magabiztosan értékesítette a büntetőt.

Alig telt el 11 perc, amikor Alin Dobrosavlevici akasztotta meg Marius Stefanescut. Az újabb büntető mögé ezúttal is Matei állt, aki sarkot cserélt és újabb gólt lőtt.

A hazaiak továbbra is „mindent megtettek” azért, hogy a Sepsi újabb gólokat szerezzen: az 52. percben a kezdőkörben, a 68-ban pedig saját tizenhatosukon belül veszítettek labdát. Előbb Mario Rondon, majd Pavol Safranko büntetett. A 89. percben aztán Paun remek, fél pályás passza után Alexandru Tudorie maradt egyedül szegény Catalin Stratonnal, a kiszolgáltatott kapus ezúttal sem tudott védeni.

A sepsi kapuját ezúttal is Niczuly Roland védte, míg a védelem tengelyében zsinórban másodszor játszotta végig a mérkőzést a magyar válogatott Tamás Márk. Honfitársa, a szintén válogatott Varga Roland ezúttal a 70. percben lépett pályára.

Nem marad más hátra, hogy a Sepsi valahogy elérje, hogy minden fordulóban az Arges ellen játszhasson. Eddig két meccsen 9-0 a székelyföldiek gólkülönbsége a pitestiek ellen…
 
fotók: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei