Bálint vereséggel tért vissza Aradra Videó


A craiovaiak nyerték az „egyetemisták rangadóját” a kolozsváriakkal szemben.

Hiába tért vissza az UTA kispadjára Bálint László, az aradiak mélyrepülése Ploiesti-en is folytatódott, ahol a piros-fehérek a 97. percben közel kerültek ugyan az egyenlítéshez, de végül 2-1-re kikaptak. Craiován a hazai egyetemisták „vizsgáztak jobban” és a CSU 1-0-ra legyőzte a Kolozsvári Universitateát.

Hat nyeretlen bajnoki és három egymást követő vereség után Aradon megköszönték Ilie Poenaru edző munkáját, de az UTA kispadjára tíz hónap után visszatérő Bálint László vezetésével sem sikerült megszakítani a rossz sorozatot. Ploiesti-n az aradiak csak egy lesgólig jutottak az első félidőben a 17 éves Rares Pop révén, míg a Petrolul a szünet előtti percekben kétszer is közel került a vezetés megszerzéséhez.

A pihenő után aztán az 52. percben Jair büntetőből juttatta előnyhöz Petrolult, majd a 67. percben már kettővel mentek a hazaiak, miután Cristian Irobiso még az aradi kapust is kicselezte. Alig kilenc perccel később aztán egy rendkívül szerencsés góllal szépítettek a vendégek. Desley Ubbink beadása után a védő kővé dermedve nézte, ahol Mihai Dobrescu megkerüli őt és lecsap a labdára, éles szögből kapura fejel, de a laszti kipattant a hosszú oldali kapufa éléről. Pont Philip Otele lábára, aki kb. 20 centiről betalált. A 97. percben aztán akár ki is egyenlíthetett volna az UTA, de Claudiu Keserü éles szögből az üres kapu mellé lőtt. Így az UTA marad a tabella utolsó előtti helyén.

A forduló helyzetét puskázta el az Aranylabdás fia

Az előző fordulóban a FCSB-ét legyőző Kolozsvári Universitatea Craiovára látogatott, ahol egyértelműen a hazai egyetemista csapat „vizsgázott jobban”. Ugyan Plamen Iliev a 28. percben védeni tudta Bogdan Mitrea büntetőjét, de a 60. percben már tehetetlen volt Alexandru Cretu fejesénél.

A mérkőzés sokak számára azonban a 30. percben történtek miatt marad emlékezetes. Rivaldinho tört ekkor kapura, de lövését Iliev hárítani tudta. A labda azonban visszakerült az egykori aranylabdát, világbajnoki és BL-győztes Rivaldo fia elé, aki azonban felpattanva luftot rúgott – mintegy 20 centire az üres kapu előtt. A labda pedig a kapu mellé gurult…

Eddig nem sikerült túl jól a forduló az erdélyi csapatok számára, de vasárnap 16.15-től a Hermannstadt javíthat a Chindia ellen, a Kolozsvári CFR pedig hétfő este 21.00 órától a FCU Craiova ellen vághat vissza a kincses város nevében az olyán fővárosnak.

fotó: www.facebook.com/uta1945arad


 

A rovat legfrissebb hírei