Hazai pályán sem bírt a Nagyvárad a Splittel, búcsúzik a Bajnokok Ligájától


Szabó István két gólja sem segített az erdélyi együttesnek.

Két, sikerrel megvívott csoportküzdelem után az első egyenes kieséses párharcot követően véget ért a Nagyváradi VSK útja a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ahol a 3. selejtezőkörben kettős vereséget szenvedett a horvát Jadran Split ellen. Az idegenbeli 9-3-as vereséget 12-11-es vereség követte, így az esélyesebb horvátok magabiztosan, 21-14-es gólkülönbséggel léptek tovább.

Egészen pocsékul kezdett a Nagyvárad, a Jadran már 4-0-ra vezetett, amikor az erdélyiek megszerezték első góljukat Silvian Colodrovschi révén. Az első negyedet végül 5-1-re nyerték a horvátok, végleg eldöntve a továbbjutás kérdés. Amennyiben az nem dőlt volna el már az első meccs után…

Ezzel együtt a nagyváradiak becsülettel küzdöttek, a hátralévő három játékrészt egyaránt meg is nyerték egy góllal: a másodikat és a harmadikat 3-2-re, a negyediket 4-3-ra. A csapat 9. és 11. gólját Szabó István lőtte, míg Vancsik Levente és Czenk Ferenc ezúttal nem tudott eredményes lenni.

A Bajnokok Ligájától búcsúzni kényszerült tehát a Nagyvárad, de az európai kupáktól nem: az Európa Kupa nyolcaddöntőjében folytatják majd nemzetközi szereplésüket.
 

A rovat legfrissebb hírei