A Dinamo otthonából is győztesen távozott a Sepsi Videó


Hármasával rugdossa a gólokat a Román Kupában a Sepsi, egy lépésre került a továbbjutástól.

Győzelemmel folytatta szereplését a labdarúgó Román Kupában a Sepsi OSK, a háromszéki együttes ugyanis a Petrolul elleni sikert (3-1) követően 3-2-re nyert a szebb napokat is látott Dinamo ellen Bukarestben az A csoport második fordulójában.

A 13-szoros kupagyőztes a második osztályba esett vissza az előző szezon végén és ez bizony meglátszott a mérkőzésen is: osztálykülönbség volt a két csapat között! A két magyar válogatott játékosával, Tamás Márkkal és Varga Rolanddal felálló háromszéki gárda uralta a mérkőzést és alig 17 perc után megszerezte a vezetést, amikor a hazai védők rövid felszabadítását követően Francisco Junior jó 28 méterről bombázott a kapuba. Ez volt a Bissau-guineai válogatott első gólja a piros-fehérek színeiben.

A Sepsi ezt követően is támadásban maradt, Varga pedig közel került a duplázáshoz, ám előbb Filip Dujmovic tornázta léc fölé az egykori Fradi-kedvenc távoli lövését, majd a magyar játékos centikkel lemaradt egy bal oldali beadásról. Az újabb gólhoz Denis Ciobotariu került a legközelebb, de fejese után a labda a kapufán csattant.

Szűk negyed óra telt el a második félidőből, amikor Anass Achachbar szabadrúgását Nicolae Paun fejelte a hazai kapuba, kettőre növelve a székelyföldiek előnyét. A Sepsi győzelmét, úgy tűnt, semmi sem veszélyeztetheti, ám az utolsó tíz percben felpörögtek az események. A 82. percben egy bal oldali szabadrúgás után a Niczuly Rolandot helyettesítő Razvan Began Ciobatriu lábára ütötte a labdát, ahonnan az a kapuba pattant. De nem ez volt az egyetlen öngól a mérkőzésen, hat perccel később ugyanis Marius Stefanescu bal oldali beadását Razvan Patriche lőtte saját csapata kapujába és ismét két gól volt a Sepsi előnye. Nem sokáig, a 93. percben ugyanis Iulian Rosu bő 25 méterről kilőtte a hosszú sarkot, beállítva ezzel a végeredményt.

A Sepsire még egy mérkőzés vár a csoportban, a világbajnokság után, december 7-én a Voluntarit fogadja. A címvédő háromszékiek két győzelmükkel vezetik az A csoportot és egy döntetlennel továbbjuthatnak.

fotó: www.facebook.com/osksepsi 

A rovat legfrissebb hírei